EKSPERT HOIATAB Kolm väikest koeratõugu, keda ei tasuks algajal omanikul võtta

Mona Lii Konnapere
, koostööpartner
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Koeratreener jagas sotsiaalmeedias oma arvamust, millised kolm väikest koeratõugu ei sobi kindlasti esmakordsetele koeraomanikele. Treeneri välja pakutud mõtted tekitavad aga paljudes inimestes vastakaid tundeid.

Austraalia loomakasvataja, kes postitab sotsiaalmeediasse videoid nime all Jamie The Dog Trainer, jagas hiljuti TikTokis klippi, milles ta nimetas kolm koeratõugu, keda peaksid esimest korda koera võtvad inimesed vältima, kirjutab The Sun

Esimesena pakub mees välja taksikoera. Tema sõnul võivad väikesed armsad koerad välja näha nagu jalgadega vorstid, kuid nad on iseloomult jahikoerad ja kipuvad seda omadust ka palju välja näitama. Taksid võivad muutuda tõeliseks väljakutseks, sest neil on kalduvus teisi väikseid loomi taga ajada ning neil on raske uute inimestega sõbruneda. Jamie lisab, et taksikoerte omanikud kurdavad tihti, et neil on probleeme koera reaktsioonidega.

Taksikoer.
Taksikoer. Foto: Shutterstock

Järgmisena jagas koeratreener, et keeruline tõug on ka Jack Russelli terjer, sest nad on iseloomu poolest väga energilised. Ta usub, et kindlasti leidub ka rahulikumaid selle tõu esindajaid, kuid enamasti on tegemist väga tujuka loomaga. Jamie ütleb, et inimesed ei tohiks lasta ennast petta koera väikesest kasvust, sest kuigi nad on väga pisikesed, on nad hingelt suured koerad. Jack Russelli terjeritel on väga palju energiat ja neil on suur soov jahtida, seega on mõnel esmakordsel koeraomanikul nendega raske hakkama saada.

Jack Russelli terjer.
Jack Russelli terjer. Foto: Shutterstock

Viimane tõug, mis on Jamie arvates liialt keeruline, on schipperke. Mees sõnab, et kuigi schipperke on suurepärane tõug valvekoeraks, võivad nad olla liiga valjuhäälsed. Ta selgitab, et see tõug oli algselt aretatud selleks, et nad valvaksid inimeste paate. Seetõttu on nad valvamisega harjunud ning on kartmatud ja visad koerad. Siiski tunnistab koeratreener, et neil on tohutult suur isiksus ja kui nad pole õppinud korralikult inimeste keskel viibima, siis võivad nad halvasti reageerida ja palju haukuda. Lisaks arvab ta, et selliseid koeri peab eriti suure hoolega õpetama, sest vastasel juhul tahavad nad olla väga iseseisvad.

Schipperke.
Schipperke. Foto: Shutterstock

Mehe TikToki postitatud klipp levis sotsiaalmeedias kiiresti ja paljudel inimestel on mehe väidete kohta midagi öelda. Kuigi paljud kommenteerijad nõustusid Jamie arvamusega, olid mõned inimesed väga hämmastunud tema mõttest, et taksid ei sobi esmakordsetele koeraomanikele. Üks inimene kommenteeris mehe video alla, et tema esimene koer oli just taksikoer ning ta on väga õnnelik, et ta sellist tõugu koera endale valis. Ka teised kommenteerijad lisasid, et just taks on kõige parem koeratõug, keda on imelihtne treenida ja kes ei haugu peaaegu kunagi.

@jamiethedogtrainer 3 Small dog breeds i dont (often) recommend for first time dog owners! #dogtraining #dogbreeds #dogsoftiktok #dogs ♬ original sound - Jamie The Dog Trainer
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles