VIDEO Kas paned tähele? Soola limpsivate põtrade seltskonnaga liitusid põnevad külalised

lemmik.postimees.ee
Copy
Põdrad ja ilves
Põdrad ja ilves Foto: Eesti Jahimeeste selts

Jõgevamaal Kullavere jahiseltsi maadel jäi rajakaamera ette huvitav seik, kus kolm põtra maiustavad rahulikult soolakivi juures, kui kohale ilmuvad ilvesed, kirjutas Eesti jahimeeste selts.

«Soolakul kolm põtra pole just väga haruldane pilt, aga selgus, et põtradel olid turvamehed kaasas. Kui hoolega videot jälgida, siis üks ilves liikus nende tagant läbi ja teine tuli kohe esimese järel ja jäi põtru lähemalt uudistama,» selgitas rajakaamera omanik Rain Rähn.

Vaata videost, kas sul õnnestub mööduvaid ilveseid märgata:

Ilvestel on märtsis käimas ka jooksuaeg, mistõttu neid võibki koos kohata. Sel ajal toimub ilveste kile kräunumine. Aastas on üks pesakond, aga emased ei pruugi igal aastal sigida, eriti kui piirkonnas napib toitu. Tiinus kestab 63–74 päeva ja pojad sünnivad mais. Poegimine toimub tavaliselt varjatud kohas puujuurte all või mõnes urus.

Pojad sünnivad tavaliselt aprillis või mais. Poegivad ilvesed varjatud kohas puujuurte all või mõnes urus. Pesa kujutab endast sageli vooderdamata lohku. Pojad on sündides pimedad. Silmad tulevad ilvestele pähe kahe nädala vanuselt. Piima imevad pojad kahe–kolme kuu vanuseni. Pesa jäetakse maha pärast seda, kui noored hakkavad koos emaga jahil käima. Emasloomad viibivad koos poegadega esimese eluaasta lõpuni. Suguküpsus saabub teisel eluaastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles