TASUB MÄRGATA ⟩ 3 imelist asja, mida kass sinu heaks teeb

lemmik.postimees.ee
Copy
Foto: Shutterstock

Kuigi lemmiklooma võtmise ja tema eest hoolitsemisega kaasneb suur vastutus, ei tasu muretseda, et töö ja vaev kuidagi tasumata jääb – kassid toetavad inimesi rohkem kui sa arvata oskad.

1. Kass aitab vähendada stressi ja ärevust. Kassiomanikuks olemine mõjub inimese jaoks mitmel moel tervendavalt, kirjutab helpguide.org. Iga kassiomanik teab, et üks pehme pai  ning ühe korraliku nurrumootori kuulamine võib nukra päeva sada korda helgemaks muuta ning seda tõestavad ka mitmed uuringud. Kassid on ka võrdlemisi vähenõudlikud ning senikaua, kuni sa annad neile süüa ja juua, hoiad liivakasti korras ning mängid nendega, on nad maailma kõige õnnelikuma lemmikud.

2. Kassi omamine aitab ennetada allergiaid. Usutakse, et kui laps puutub esimestel eluaastatel sageli kassiga kokku, aitab see tema immuunsüsteemi tugevamaks muuta ja vältida kõiksugu allergiate tekkimist.

3. Kassid vähendavad üksindustunnet. Kassiga tekib eriline emotsionaalne side ning pole kahtlustki, et temast saab sinu poolt palavalt armastatud pereliige. Tunne, et sinuga koos elab elusolend, kelle eest pead hoolt kandma, aitab suuresti vähendada üksinduse tunnet, mis võib eriti kimbutada eakaid ja neid inimesi, kelle lapsed on kodust välja kolinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles