Loomaarst vastab: kas koera mänguasju peaks hoidma talle kättesaamatus kohas?

lemmik.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Lemmiku lugejatele on taas avatud nõuandenurgake, kus loomaomanikud saavad esitada loomaarstile küsimusi oma neljajalgsete sõprade kohta.

Lemmiku lugeja kirjutab: «Kas see ütlus vastab tõele, et koeraomanik on see, kes alustab mängu ning ka lõpetab selle? Ning kui mänguasjad on koerale kogu aeg kättesaadavad, siis võib tal mingi hetk nendega mängimise vastu huvi kaduda? Ehk koeral ei tohi olla mänguasjad maja peal laiali, vaid ta saab nendega mängida siis kui sina lubad. Näiteks on kõik mänguasjad kapi otsas, kus koer nendele ligi ei pääse.»

Vastab loomaarst Kertu Kivirand PetCity loomakliinikust:

See küsimus oleks targem läbi arutada koeratreeneriga oma konkreetse koduse olukorra kontekstis. Koerad ja nende suhted omanikega on väga erinevad, selline üldistus igas peres ilmselt ei kehti. Kui mänguasju on palju ja need kõikjal vedelevad, tüdib koer nendest arvatavasti kiiremini, nõnda on ju täheldatud lastega. Mõistlikum oleks korraga saadaval hoida näiteks 2-3 mänguasja ja kui need enam huvi ei paku, siis roteerida järgmiste leludeni. Mõne aja pärast on taasavastatud vana jälle huvitav. Kui läheneda nii, et mänguasi on ressurss, mis on omaniku kontrolli all, ja mäng on preemia, siis on mänguasjade hoidmine õige küll. Jällegi tasuks arutada treeneriga. Kasvatusstiilid on erinevad ja minu arvamus on, et õige on see, mis teie jaoks õige on ehk mis teile sobib ja toimib.

Esita meile küsimus!

Saada (oma) lemmikloomi puudutav küsimus (või küsimused) meile ja me uurime loomaarstidelt ning ekspertidelt, miks loomad üht- või teistmoodi käituvad ja mis neid vaevab.

Küsimused võivad puudutada loomade käitumist, tervist või näiteks seda, millega arvestada, kui soovid võtta uue lemmiklooma. Küsimusi ootame aadressil lemmik@postimees.ee või läbi alloleva vihjekasti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles