KAS TEADSID? Tavaline snäkk inimese toidulaualt, mis on koertele äärmiselt ohtlik

lemmik.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Inimese toidulaual leidub hulk vilju, mida koerad kindlasti süüa ei tohiks, mistõttu tasub nendega olla äärmiselt ettevaatlik.

Koerad armastavad süüa ning pole kahtlustki, et kui mõni toidupala kuhugi laokile on jäänud, võib see suure tõenäosusega sinu lemmiku kõhtu sattuda. Paljud teavad, et koerad ei tohi süüa šokolaadi, kuid on veel üks toit, millest tasuks oma koer kindlasti eemale hoida ning selleks on mandlid, vahendab väljaanne Daily Paws. See kehtib ka mandlivõi- ja piima kohta, mis sisaldavad koera jaoks ebavajalikke lisaaineid.

Kuigi paari üksiku mandli söömine koera tervisele suurt ohtu ei kujuta, soovitatakse koertel mandlitest siiski hoiduda, sest nende söömine võib kaasa tuua mitmeid probleeme, nagu näiteks kõhulahtisus ja oksendamine. Lisaks toob veterinaar välja, et kuna koerad ei näri mandleid samamoodi nagu inimesed, võib neid vilju nosides varitseda lämbumise oht, mis puudutab eelkõige väikest kasvu koeri.

Asjalood muutuvad eriti kriitiliseks, kui koer terve paki mandleid nahka pistma juhtub. Sellisel juhul tuleks kindlasti võtta ühendust veterinaariga ning suunduda kliinikusse läbivaatusele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles