Sidney koduaiast leiti ohtlik peidupaik: neid oli üle saja

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy

Sydney perekonnal polnud aimugi nende aeda peidetud ohust ning selle tõsidusest. 

Üks Sydney perekond avastas oma aeda peidetud rohkem kui 110 koorunud muna, mis kuuluvad Austraalia ühele mürgisemale maole.

Pere väikelaps leidis eelmisel nädalal aias muru peal mängides mürgise mao poja ja vanemad kutsusid appi loomade käitlemise teenistuse Wild Conservation.

Wild Conservation meeskond arvas, et tegemist on tavalise maopesa leidmise kutsungiga, kuid kohale jõudes olid isegi kogenud eksperdid jahmunud, nähes, mis neid ees ootas. 

Tagaaiast tuli välja umbes kaheksa pruuni mao pesa, kus oli rohkem kui 110 koorunud muna. Eelmisel kuul leiti pere eesaiast seitse kuni kümme hiljuti koorunud ida-pruunmadu. Skoori tõstis pere kaheaastase lapse leitud roomaja, mille järgselt maopüüdjad appi kutsutigi. 

«Meie metsloomadega tegelevad ametnikud olid täna pärastlõunal tööülesandeid täitmas ja pärast mõningast kaevamist avastasid nad 110 koorunud idapoolse pruuni mao muna, mis olid tõenäoliselt mitme aasta jooksul pärit mitmelt emasloomalt. See leid viitab ühisele või vähemalt iga-aastasele pesitsuspaigale,» jagas Wild Conservation Internetis.

Meeskonna silme all tuli maa seest välja üks noor madu, kõrvalasuvat kivi liigutades liugles kiirelt eemale veel kaks roomajat. Mürgiste madude leidmiskoht jäi spetsialistide järelvalve alla, et ka ümberasuvad kivide all võimalikud peitujad üles leida ning perekonnale tema turvalisus tagada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles