VIDEO ⟩ Alligaatori muna varastanud naine kasvatas looma oma tagaaias 20 aastat

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Alligaator, keda üle 20 aasta tagaaias lemmikloomana peeti
Alligaator, keda üle 20 aasta tagaaias lemmikloomana peeti Foto: Texas Parks and Wildlife Department/TMX / SWNS

Texase loodusametnikud avastasid ühe naise tagahoovist üle kahe meetri pikkuse Ameerika alligaatori, keda ta lemmikloomana pidas.

Texas Game Wardensi pressiesindaja Jen Shugert rääkis esmaspäeval CNN-ile, et Austinis märgati ühes elumaja hoovis alligaatorit. Selgus, et loom oli küll heas seisundis ning hoitud, kuid elas seal ebaseaduslikult. «Kuigi alligaatorile oli tagaaias eraldi elupaik, oli ta oma aedikust välja kasvanud, sest ta oli üle kahe meetri pikk,» ütles Shugert.

Majaomanik tunnistas, et näppas 20 aastat tagasi loomaaias vabatahtlikuna töötades alligaatori muna ja tõi selle endale koju. 

Kui selgus, et naisel pole roomaja pidamiseks luba, kutsuti metsloomadega tegelevad päästjad, et roomaja sobivasse elukeskkonda toimetada. Alligaator püüti kinni ning viidi Animal World & Snake Farmi loomaaeda, mis ametnike sõnul on roomaja algne kodu. 

Alligaator elab nüüd oma ülejäänud elu loomaaias, ütleb töötaja videos. Manitseti ka, et alligaatorid ei ole hea valik kodus pidamiseks. 

Shugert ütles, et naisele esitati kaks väärteo süüdistust: alligaatori muna ebaseaduslik omamine ja alligaatori pidamine ilma vastavate lubadeta. Kummagi teo ees on trahv kuni 500 dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles