Loomaarst vastab: kuidas teada saada, kui suureks kutsikas kasvab?

lemmik.postimees.ee
Copy
Foto: Shutterstock

Lemmiku lugejatele on taas avatud nõuandenurgake, kus loomaomanikud saavad esitada loomaarstile küsimusi oma neljajalgsete sõprade kohta.

Lemmiku lugeja küsib: Kas on võimalik eeldada, kui suureks kasvab hetkel 5-kuune kutsikas? 10,4 kg praegu. Võetud varjupaigast, vanemad teadmata.

Vastab loomaarst Kertu Kivirand PetCity loomakliinikust:

Internetist on võimalik leida kutsika kasvukaarte (puppy weight chart) vastavalt suurusele (toy, väike, keskmine, suur, gigant), mida võib läbi vaadata leidmaks, millisega kutsikas kõige paremini sobitub.

Samuti on olemas interaktiivsed täiskasvanu kaalu kalkulaatorid. Sisestades kutsika kaalu 5-kuuselt pakuvad kalkulaatorid enamasti umbes 25-kilogrammist (21-26 kg) täiskasvanukaalu. Sõltub see lõpuks ikkagi tõust, soost, vanematest.

Esita meile küsimus!

Saada (oma) lemmikloomi puudutav küsimus (või küsimused) meile ja me uurime loomaarstidelt ning ekspertidelt, miks loomad üht- või teistmoodi käituvad ja mis neid vaevab.

Küsimused võivad puudutada loomade käitumist, tervist või näiteks seda, millega arvestada, kui soovid võtta uue lemmiklooma. Küsimusi ootame aadressil lemmik@postimees.ee või läbi alloleva vihjekasti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles