VIDEO ⟩ Tark loom: Kesk-Eestis rajakaamera ette jäänud ilves tegi võimsa õhulennu

lemmik.postimees.ee
Copy
Kuvatõmmis videost
Kuvatõmmis videost Foto: Sander Hollo rajakaamera

Kesk-Eestis jäi rajakaamera ette ilves, kes otsustas takistuse ületada eriti pika hüppega.

Üle jäätunud jõe hüppav ilves jäi hobi korras loodusfotograafiaga tegeleva Sander Hollo rajakaamera ette Kesk-Eestis 22. veebruaril. Hollo jagas videot nii oma YouTube'i kanalil kui ka populaarses Facebooki grupis Rajakaamera looduspildid ja -videod, kus see rohkelt kiitvat tagasisidet kogus. Videost on näha, kuidas kaslane jäätunud jõge testib, keskendunult hoogu võtab ning siis õhus mitmemeetrise lennu teeb.

Vaata videot siit:

Hollo on loodusfotograafiaga tegelenud kümmekond aastat, kuid oma esimese rajakaamera ostis alles paar aastat tagasi, et uurida lähemalt rebaste liikumist. «Pildistan enamasti imetajaid. Kõige rohkem meeldib jälgida rebaseid,» sõnas ta Lemmikule.

Rajakaamerast sai alguse aga suur huvi ning nüüdseks on Hollol üle Eesti juba viis kaamerat. Põnevat materjali Eestis metsloomadest on selle aja jooksul kogunenud uskumatult palju – selle kõigega saab tutvuda Hollo YouTube'i kanalil.

Ilvese jäädvustanud rajakaameraga tegelemine pole aga just kõige lihtsam ning nõuab piltnikult loovaid lahendusi. «See kaamera sai küll huvitava koha peale, aga sel on ka oma miinused. Nimelt on vesi teinekord nii sügav, et kummikutest ei piisa. Seega olen kasutanud tugevamaid kilekotte, et kaamerani pääseda,» rääkis ta.

«Ma ei käi seal üksi. Lähen alati oma sõbraga (töökaaslasega) sinna. Tema on samuti fotograaf ja kontrollime kaameraid koos. Kevad saab olema kindlasti huvitav, sest karud hakkavad ärkama,» lisas Hollo lõpetuseks.

Jaga meiega oma lugu!

Kui ka sinu kaamera ette jääb mõni põnev kohtumine metsloomaga, jaga seda meiega meiliaadressil lemmik@postimees.ee, kirjeldades lühidalt, kuidas ja kus kandis foto/video sündis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles