Väike külmunud mägrapoeg jäi tänu inimeste abile ellu

Mona Lii Konnapere
, koostööpartner
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Veebruaris tekitas loomasõpradele muret Inglismaa metsast leitud mägrapoeg, kellele palju elulootust ei antud, kuid kes külma ilmaga siiski elus püsis. Nüüd, mõned nädalad hiljem, annavad tema eest hoolitsenud inimesed teada, kuidas loomakesel läheb, vahendab BBC.

Väike mäger leiti Inglismaalt Lincolnshire'i metsatukast, kui üks koeraga jalutanud naine hädas looma märkas. Vähem kui kaks nädalat vana mägrapoeg oli metsas juba pikalt külma saanud ning teda aitama läinud naine arvas, et loomakest pole enam võimalik päästa.

Siiski nägi naine, et loomakese käpp liikus ning ta mässis mägra jaki sisse. Seejärel kutsus ta loomakaitsjad, kes mägrale kiiret esmaabi pakkusid. Väikesel loomal oli aga kuhjaga õnne, sest hiljem teda läbi vaadanud loomaarst sõnas, et kui ta oleks veel kauem metsas viibinud, oleks mägrapoeg oma elu kaotanud.

Mägra võtsid enda juurde Suurbritannia loomade heaolu eest seisva organisatsiooni (RSPCA) liikmed, kes meenutavad, et kohe kui loomake pisut üles soojenes, näitas ta tugevaid elumärke ning soovis süüa. Tänu arstide ja loomakaitsjate suurele pingutusele sai hädas loom vajalikku abi ning jäi imekombel ellu.

Mäger, kellele pandi nimeks Bertha, on nüüd juba mitu nädalat arstide hoole all kasvanud ja jõudu kogunud. Temaga tegelevad inimesed loodavad, et saavad Berthale tutvustada ka teist orvuks jäänud mäkra, kellega nad saaksid koos üles kasvada.

Bertha eest hoolitsev meeskond on hiljuti sotsiaalmeediasse postitanud ka ülevaate sellest, kuidas mägral läheb. Nad kirjutavad, et loomake on väga kiiresti kaalu juurde kogunud ning näitab palju iseloomu. Heategevusorganisatsiooni eestvedaja sõnas, et nad ei tea, miks mäger üksinda metsas oli, kuid see võib tähendada, et väikese looma ema sai vigastada või hukkus. Ta ütles, et kuigi Bertha on veel õrn, siis nad teevad kõik selleks, et tal oleks imeline elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles