MIDAGI SAJAB? Leopard avastas nutika viisi, kuidas tüütuid teismelisi lõvisid peletada

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Shutterstock

Metsloomafotograaf Paul Goldstein, kes juhtis matkajate rühma, nägi emast leopardi päästmas oma saaki lõvide ja teiste kiskjate käest.

Keenias Naboisho looduskaitsealal asuv emane leopard leidis nutika viisi, kuidas tõrjuda segavat lõvi. Teisi kiskjaid meelitas kohale metsalistele meeldiv raipelõhn, nimelt maiustas leopard puu otsas oma hiljuti tapetud impalaga. 

Leopardiema ja tema aastane poeg nautisid puu otsas istudes surnud impalat. Järgmisel hommikul mõlemad einestasid ja laskusid pärast seda maapinnale. Niipea, kui emaleopard impala juurde naasis, märkas teda šaakalipaar, kes hakkas kõrvulukustavalt ulguma.

Šaakalite kisa tõmbas hüäänid ligi. Nad läksid toore liha lõhna peale hulluks – toidu aroom meelitas nad puu juurde, kuid samas ei saanud nad selle otsa ronida. Peagi ilmusid magusale sündmuskohale kolm teismelist lõvi, kes küll oskavad puude otsa ronida, kuid teevad seda oma suure kaalu tõttu kehvasti. Üks neist oli aga eriti visa ja mitmest ebaõnnestumisest hoolimata püüdis ja püüdis mitu korda. 

Leopard peitis end ja jahisaaki lõvide eest, ronides võimalikult kõrgele puulatva, samal ajal kui tema aastane poeg oli maas põõsastes peidus. Puu otsa jõudes leidis leopard nutika viisi, kuidas lõvid ära ajada ja oma pojukese juurde pääseda. Suurel kassil ei jäänud muud üle, kui all ootava tigeda lõvi peale kaks korda roojata. See lõvile ei sobinud ja loobudes maitsvast suutäiest, eemaldus kolmene lõvikamp kohe. 

Kui lõvid ja hüäänid olid piisavalt kaugel, laskus leopard alla maapinnale ja jooksis oma poja juurde. Juhtumit pealt näinud fotograafi sõnul kestis see värvikas sündmus umbes 40 minutit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles