ENNE JA NÜÜD ⟩ Vaata, kui hullus seisus olid Mustvee kutsikavabrikust päästetud koerad

Copy
Mustvee kutsikavabrikust päästetud koer enne ja pärast pügamist.
Mustvee kutsikavabrikust päästetud koer enne ja pärast pügamist. Foto: Varjupaikade MTÜ

Veebruari alguses päästeti ühest Mustvee majapidamisest 46 Malta bichoni laadset koera, kes kosuvad nüüd Varjupaikade MTÜ hoole all. Koerte terviseprotseduurid lähevad maksma ligi 10 000 eurot, mistõttu on oluline iga annetaja panus.

Majas, kus koeri peeti, avanes õõvastav vaatepilt - loomad olid kitsastes oludes tihedalt koos ja põrand oli kaetud väljaheidetega. Sellistes ränkades tingimustes pidid koerad oma päevad veetma ja ilmselt polnud nad kunagi väljas jalutada saanud.

Kutsikavabrik
Kutsikavabrik Foto: Varjupaikade MTÜ

Nüüdseks on kõik koerad läbinud Varjupaikade MTÜ juures veterinaarse ülevaatuse ja saanud esmase abi. Kuna need koerad vajavad regulaarset karvastiku hoolt, mida neile siiani pakutud ei olnud, siis tuli paljud neist naha tervendamiseks paljaks pügada.

Vaata suurt galeriid siit:

Nagu kutsikavabrikus elanud loomade puhul ikka, on ka need koerad väga kehvas seisus, nad ei ole saanud vajalikku veterinaarset abi ning neid ei ole korralikult sotsialiseeritud ega õpetatud õues käima.

Päästetud loomadega tuleb vaeva näha, et nad õpiksid ilusasti puhtust pidama ning muutuksid julgemaks. Ilmselt on neid juba aastaid ebakorrektselt paaritatud, mistõttu võivad edaspidi välja lüüa tervisemured. Seega võib juba arvestada tavapärasest suuremate veterinaarkuludega tulevikus.

Kutsikavabriku koerad varjupaigas.
Kutsikavabriku koerad varjupaigas. Foto: Varjupaikade MTÜ

Olukord, kus korraga tuleb varjupaiga hoole alla ligi poolsada koera, on mõistagi varjupaiga jaoks rahaliselt väga koormav. Et varjupaik saaks koeri uutesse kodudesse loovutama hakata, tuleb nad esmalt kastreerida/steriliseerida, vaktsineerida ja kiibistada. Protseduurid ühe koera kohta lähevad maksma keskmiselt 210 eurot ehk kokku 9676 eurot.

Seega palub varjupaik kõikide loomasõprade abi, et nende koerte elu oleks edaspidi valu- ja stressivaba. Iga loom väärib armastavat kodu ja paremat tulevikku. Ükski toetus pole liiga väike.

Oma panuse koerte heaks saad anda, tehes annetuse Varjupaikade MTÜ-le SIIN.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles