VIDEO ⟩ Malaisias kukkus alla lastetoa lagi koos kahe priske püütoniga

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Shutterstock

Video kahest lapsest, kes avastasid Malaisias Bentongi osariigis oma toa laest kaks püütonit, on pälvinud miljonite vaatajate tähelepanu kogu maailmas. Pühapäevahommikune intsident tekitas hingelise trauma nii lastele kui nende isale. 

57-aastane pereisa Som Salleh kuulis 12. veebruaril Malaisias oma kodus katusekonstruktsioonidest kummalist müra. Alguses ei pööranud ta sellele suuremat tähelepanu, kuid järgmisel hommikul kaebas tema poeg, et laes on pragu ja tema voodisse niriseb liiva. 

Asja uurides kuulis ta raginat ja nähtavale ilmus lae all rippuv mao saba. Verdtarretava vaatepildi peale sulges ta kohe toa ukse ning kutsus maopüüdjad. Spetsialistid püüdsid kõigepealt madu lae vahelt alla tõmmata, kuid see ei olnud võimalik ja neil tuli seetõttu osa laest lahti lammutada. 

Alguses tundus, et tegu on ühe maoga, kuid neid oli hoopis kaks. Üks roomaja oli umbes 25 kilogrammi raskune ja 4 meetri pikkune, teise pikkus oli üle 5 meetri ja kaaluks 32 kilogrammi. 

Kohalikud on mures, sest roomajad olid keset elamurajooni eramajas. Päästjate sõnul meelitab neid sinna toit: hiired, rotid, oravad ja teised pisinärilised. 

Somi pojal on nüüd šoki tõttu palavik ja ta on juhtumist siiani traumeeritud. Perekond on aga tänulik, et Jumal kaitses neid madude ohvriks langemast. Som lisas, et tunneb kergendust, et vahejuhtum ei toonud kaasa vigastusi ega hukkunuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles