Varjupaik avaldas, millises seisus olid Jõgevamaalt päästetud 46 koera

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Jõgevamaalt päästetud koerad.
Jõgevamaalt päästetud koerad. Foto: Põllumajandus- ja toiduamet

Möödunud nädalal võõrandas põllumajandus- ja toiduamet ühest Jõgevamaal asuvast majapidamisest 46 koera. Koerad viibivad praegu Viljandimaa loomade varjupaigas, kuid loovutamiseks veel valmis pole.

Varjupaikade MTÜ kommunikatsioonijuht Anni Anete Mõisamaa sõnas Lemmikule, et PTA on 46 päästetud koera Varjupaikade MTÜ-le hoiule andnud. «Nad ei ole hetkel veel ametlikult meile võõrandatud. Ootame kannatlikult, et paberimajandus saaks korda ja siis saame hakata vajalikke veterinaarprotseduure tegema ning seejärel neid uutesse kodudesse saatma,» ütles ta.

Mõisamaa sõnul on paljud inimesed juba avaldanud juba soovi koertele kodu pakkuda, kuid praegu tuleb veel natuke kannatust varuda. Igasugune täiendav info ilmub peagi Varjupaikade MTÜ kodulehele.

Räpased ja hooleta

Veterinaarid on Mõisamaa sõnul koertele esmase ülevaatuse teinud ja tegelevad jõudumööda nende pesemise, karvahoolduse ja küünte lõikamisega. «Kuna koerad elasid omaenda rooja sees, olid nad saabudes väga räpased. Lisaks ei ole koerte karva eest korralikult hoolitsetud. Tegemist on Malta bichon'i laadsete koertega, kelle karvkate vajab regulaarselt hoolt,» tõi ta välja.

Videos on näha koeri pärast esmase karvahoolduse läbimist (võrdluseks pilt artikli päises):

Mõisamaa rõhutas, et kutsikavabrikud tegutsevad Eestis, kuna nõudlus odavate tõukoerte vastu on suur. Kui soovid osta tõulooma, siis ole tähelepanelik: tõutunnistuse ja vaktsiinide puudumine ning ostetava looma elutingimuste varjamine on selged ohumärgid, et tegu võib olla kutsikavabrikuga.

Põllumajandus- ja toiduameti sõnul oli antud loos suureks probleemiks just keskkond, kus koerad elasid, ning päästmise hetkel saadi koeri kätte ka maja keldrist. Loe pikemalt SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles