FOTO ⟩ Ehmatav leid Jõgevamaalt: amet võttis omanikult ära 46 koera

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
PTA võõrandas kokku 46 koera.
PTA võõrandas kokku 46 koera. Foto: Põllumajandus- ja Toiduamet / Facebook

Teisipäeval võõrandati omanikult Jõgevamaal 46 koera, kelle pidamistingimused olid täitmata.

Põllumajandus- ja Toiduameti ida regiooni juhi Lauri Kirsi sõnul ei olnud leitud koerad küll toitmata, kuid see, kuidas neid peeti, oli kaugel minimaalsest vajalikust. Amet võttis nõuetekohase pidamise üle ja asendustäitmise korras võõrandati loomad. «Need olud, kus loomad kinnises ruumis ilma piisava tähelepanuta juba pikemat aega viibisid ja ka asjaolu, et nad said takistamatult paljuneda, seadis üsna selgelt ohtu nii koerte tervise kui ka elu,» kirjeldas Kirs.

Võõrandatud koerad.
Võõrandatud koerad. Foto: Põllumajandus- ja Toiduamet / Facebook

Kõik koerad on toimetatud Viljandi varjupaika, kus neile tagatakse vajalik hool. «Loomad vaadatakse veterinaari poolt üle ja neile tagatakse vajadusel ravi. Kui loomadega on vajalikud toimingud tehtud, siis saab neid loovutada uutesse kodudesse,» kinnitas Kirs.

Kirs rõhutas pressiteates, et loomade eelmine omanik kindlasti hoolis oma loomadest, kuid ei suutnud pakkuda neile sobivat keskkonda. «Oleme hoolivad ja märkame, kui keegi ei tule oma lemmikutega enam toime. Sellisel juhul saab Põllumajandus- ja Toiduametit teavitada, kirjutades e-postile vihje@pta.agri.ee.»

PTA kommunikatsioonijuht Elen Kurvits sõnas Lemmiku saadetud lisaküsimustele vastuseks, et kuna juhtumi osas on menetlus veel käimas, ei ole võimalik juhtumit täpsemalt avada.

«Ametile saabus koerte kohta vihje. Koerte omanikule tehti ettekirjutus loomade arvu pidamiskohas vähendada ning parandada koerte elukeskkonda. Ettekirjutust aga ei täidetud, mistõttu amet võttis nõuetekohase pidamise üle ja asendustäitmise korras võõrandati loomad,» lisas Kurvits.

Mis puudutab suure hulga loomade ära võtmist, siis eraldi statistikat selliste juhtumite kohta ei koondata, kuid näiteks 2021. aastal võeti Sillamäel omanikult ära 94 koera Loe sellest loost pikemalt SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles