JULM ⟩ Leiti traditsioonilise peo jaoks roosaks värvitud alatoitumises tuvi

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
See lind õnneks päästeti
See lind õnneks päästeti Foto: Wild Bird Fund Facebook

Looduskaitsjad leidsid 30. jaanuaril USA-s New Yorgis Madison Square Parkist roosaks värvitud tuvi. Lind ei suutnud enam lennata, värvikihi oli ta saanud lapse soo paljastamise peo jaoks. 

Lind päästeti ja viidi metsloomade taastus- ja koolitusgruppi Wild Bird Fund, kelle sõnul värviti lind tahtlikult üle. Lisaks sellele kuritegelikule teole jäeti lind linnaparki saatuse hoolde. Loomakaitse organisatsioon teataski, et kodulinnule, kes ei saa lennata ja ega oska looduses ise toitu leida ega ennast kaitsta, on selline käitumisviis hukatuslik. «Õnneks päästis lahke inimene ta Madison Square Parkist ja ta on nüüd turvaliselt spetsialistide hoole all.»

Lapse soo avaldamiseks on tuhandeid julmusevabasid viise
Lapse soo avaldamiseks on tuhandeid julmusevabasid viise Foto: Shutterstock

Lindu on mitu korda vannitatud, kuid värvikiht on visa kaduma. Lind ajab oma suled maha ja loodetavasti suudab need uuesti tavavärviga tagasi kasvatada.

USA-st alguse saanud traditsioon, mille tõttu väidetavalt seegi lind peaaegu oma otsa oleks leidnud, on seotud beebide soo teadasaamise tähistamiseks. Selleks on erinevaid viise - roosa või helesinine ilutulestik, konfetid, õhupallid, koogikesed ja muud sellist. Kuid loodetavasti elusolendite kasutamine suurt poolehoidu ei leia. 

Linnu leidmise tagamaadest kirjutas Wild Bird Fund

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles