PANE TÄHELE ⟩ Suur viga, mida kassiomanikud sageli teevad – seda on tegelikult väga lihtne vältida

lemmik.postimees.ee
Copy
Kassidele ei meeldi, kui söögi- ja joogikauss asuvad lähestikku.
Kassidele ei meeldi, kui söögi- ja joogikauss asuvad lähestikku. Foto: Shutterstock

Kassi söötmine ja jootmine ei tundu esmapilgul kuigi keeruline ülesanne. Ometi mängib söögi- ja joogikausi asukoht kasside jaoks olulisemat rolli, kui sa arvatagi oskad.

Joogi- ning söögikausi asukohast sõltub palju rohkem, kui paljud kassiomanikud arvavad. Lihtne on haarata n-ö kaks-ühes-kausside järele, mida loomapoodides müüakse ning kuhu saab kõrvuti paigutada nii krõbinad kui ka joogivee. Selline paigutus ei ole kasside jaoks tegelikult sugugi loomuomane, sest vabas looduses ei söö kassid kunagi samas kohas, kus nad joovad ja vastupidi, kirjutab väljaanne Senior Cat Wellness.

Looduses joovad kassid vett, käivad «liivakastis» ja söövad erinevates kohtades. Seda põhjusel, et teised loomad nende lõhna kätte ei saaks ega tungiks nende territooriumile. Kuigi kodukassid kiskjate või rivaalide pärast muretsema ei pea, on see instinkt neil endiselt veres.

Kuhu söögi- ja joogikauss paigutada?

Et söömine ja joomine oleks kassi jaoks võimalikult meeldiv kogemus, soovitatakse söögi- ja joogikausi vahele jätta vähemalt pooleteisemeetrine vahemaa. Kui kass on juba harjunud samas kohas sööma ja jooma, ei tohi suurt muudatust aga liiga järsku ellu viia, sest see võib tekitada loomale ebavajalikku stressi. Sellise juhul tasuks kausse iga päev teineteisest veidi kaugemale nihutada. Jälgi alati, kuidas kass muutusele reageerib ja tegutse vastavalt sellele – oluline on, et kass tarbiks piisavas koguses puhast vett.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles