MJÄU! 8 põnevat fakti kasside kohta, mida iga kassiomanik teadma peaks

lemmik.postimees.ee
Copy
Foto: Shutterstock

Kassid teavad meist palju rohkem, kui me arvatagi oskame.

YouTube'i kanal Jaw Dropping Facts avaldas kaheksa põnevat fakti, mida me kõik kasside kohta teada võiksime ja nii mõnigi neist on tõenäoliselt üsna üllatav.

  1. Kass teab alati, kus sa oled. Kassidel on ülimalt terav kuulmine ning kui sa oled kodus, võid kindel olla, et ta kuuleb igat su sammu. 
  2. Kass saab aru, kui sa oled kuri või kurb. Teadlased on kindlaks teinud, et kassid tunnetavad väga hästi inimeste emotsioone, seega, kui sulle tundub, et ta justkui saaks aru, mida sa tunned, siis nii see ongi.
  3. Kass teab, et sa allud tema manipulatsioonidele nii või teisti. Kas teadsid, et kassid häälitsevad vaid selleks, et inimestega suhelda? Nõudlik «mjäu!» on selge märk sellest, et kass tahab sinu tähelepanu ja ta väljendab sellega oma soove.
  4. Kass tunneb oma peremehe hääle järgi ära. Kui sul on kass, siis võid kindel olla, et juba ainuüksi sinu hääl on see, mille järgi ta sinu kohaololekut tuvastab. Seega ei tasu olla kurb, kui ta sulle ukse peale vastu ei tule, vaid mõnusalt diivanil pikutab – ta jälgib sind kogu aeg.
  5. Kassid tunnetavad inimeste haigusi. Kassidel, nagu ka koertel, on väga hea haistmine. Kui inimene on haige, muutub tema keha lõhn ning kass tajub seda hästi.
  6. Kass saab aru, kui sa temaga räägid. Oma kassiga rääkimine ei pruugi olla niivõrd halb mõte. Kass küll ei saa võibolla aru, mida sa talle ütled, kuid seda teab ta kindlasti, et sa räägid temaga.
  7. Kass tajub, kui sa teda kardad. Kui me oleme hirmunud, annab meie keha sellest mitmel moel märku. Kassid tajuvad seda hästi ning kui sa kardad, on üsna tõenäoline, et ka kass muutub ärevaks.
  8. Nad teavad oma nime. Ei tasu arvata, et nimi on kasside jaoks vähem oluline kui koerte jaoks.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Teised ajakirjad

Tagasi üles