ENNE JA PÄRAST FOTOD ⟩ «Koerast oli järgi vaid luu ja nahk»: loomakaitsjad päästsid Lääne-Virumaal keti otsas nälginud lemmiku

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Paul enne (vasakul) ja pärast (paremal). Paul on rohkem kui kuu aja jooksul juurde võtnud üle kümne kilogrammi.
Paul enne (vasakul) ja pärast (paremal). Paul on rohkem kui kuu aja jooksul juurde võtnud üle kümne kilogrammi. Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit

Mullu novembri keskel sai Eestimaa Loomakaitse Liit väljakutse Lääne-Virumaale. Ees avanenud vaatepilt oli nukker: koera juures polnud isegi toidu- ega veenõusid, nende sisust rääkimata.

Eestimaa Loomakaitse Liit on ka varem nälginud koeri päästnud, nad üles turgutanud ning uude ja paremasse koju saatnud. Näiteks Lote-nimeline koerake sai uude koju minna koguni 12 kilogrammi raskemana. Selle koera, kel nimeks Paul, olukord võttis aga isegi kogenud loomapäästja Kristi Metsa jalust nõrgaks: «Suur pea ja skeletist keha ei sobinud üldse kokku. Suured käpad ja kogu koera kasv viitas sellele, et koer on kehakaalust, mis tal olema peaks, ca 15–20 kg kergem,» kirjeldas loomakaitsja.

Päästja ristis õnnetu koera Pauliks.
Päästja ristis õnnetu koera Pauliks. Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit

Põdrangu külas asunud noore, kuni paariaastase koerakese juures toidu- ega jooginõusid polnud. Tema kaelas rippuv raske roostes kett oli kinnitatud roostes tünni külge ning lisaks avastas loomakaitsja, et koera saba on poolik. Kuigi looma kuut oli isegi korralik, andis tema välimus selge signaali, et kauemaks ta sinna jääda ei saa. Kes on Pauli tegelik peremees ja kui kaua koer ilma söömata-joomata tegelikult oli, pole Kristi Metsal õnnestunud välja selgitada, sest päästmise hetkel kedagi kodus ei olnud.

«Koera kasv viitas sellele, et koer on kehakaalust, mis tal olema peaks, ca 15-20 kg kergem.»

Õnneks leidis Paul endale hoiukodu, kus ta on nüüdseks kõvasti kaalu kogunud ning võtnud pooleteise kuuga juurde üle kümne kilogrammi. Hoiukodust aga tahaks Paul kolida nüüd päriskoju, seega ootab Eestimaa Loomakaitse Liit Paulile kodupakkumisi (kogu info telefonilt 51946146 või info@loomakaitse.eu). Samuti palub Loomakaitse Liit kõigil, kel koera kohta mingisugustki taustainfot, seda jagada.

Paul hoiukodus.
Paul hoiukodus. Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit

Kuna Paul on väga suur kaisulemb ja harjunud olema palju toas, peaks uues kodus olema tal võimalus olla toas koos perega. Paul sobib suuremate emaste koertega, kuid isastega ta läbi ei saa ning uues kodus ei tohiks olla teist isast koera. Paulile sobib ideaalis talu kuskil veidi eraldatumas kohas, sõiduteest eemal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles