VIDEO Nii lühikeste jalgadega Siberi haskit pole sa varem näinud!

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Siberi haski. Pilt on illustreeriv.
Siberi haski. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

TikTokis lööb laineid omapärase välimusega Siberi haski, kelle päritolu varjutas pikka aega saladuseloor, kuni selgus üllatav tõde.

Esmapilgul tundub Luna (TikTokis Lunathehuskycorgi) üsnagi Siberi haski sarnane, aga lähemal vaatlusel selgub, et tal on nii mõnigi iseärasus. Luna näeb välja justkui Siberi haski kääbusversioon, sest tal on eriti lühikesed jalad. Nii arvas ka tema peremees, et Luna üks vanematest peab olema mõne lühikeste jalgadega tõu esindaja, näiteks korgi. Seetõttu hakkaski Luna TikTokis kuulsust koguna haski ja korgi ristandina ning tema tegemisi jälgib praeguseks üle 340 000 jälgija.

Pembroke'i Walesi korgi. Pilt on illustreeriv.
Pembroke'i Walesi korgi. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock
@lunathehuskycorgi 👑 twice the sass #fyp #dogtok #husky #corgi ♬ original sound - Luna

Luna peremees rääkis, et on saanud palju negatiivset vastukaja selle kohta, justkui propageeriks ta tõugude ebaeetilist ristamist. Mehe sõnul pole see aga sugugi nii, sest ta ei ostnud Lunat, vaid pakkus kaheksanädalasele koerale kodu pärast seda, kui too oli eelmisest kahest kodust ilma jäänud. «Ma ei tea tema eelneva elu kohta midagi ja ma pole näinud pilte tema vanematest, kuigi mul on omad kahtlused. Minu jaoks on oluline, et ta oleks terve ja õnnelik, ja seda ta on.» 

@lunathehuskycorgi Replying to @docock_is_hot thank you for coming to my #tedtalk #animals #corgsky #love #fyp ♬ original sound - Luna

Kuigi praeguseks on koer oma peremehe juures elanud üle kolme aasta, siis see, kuidas ta sellise omapärase välimuse sai, oli pikka aega müsteerium. Kuniks peremees otsustas sellele saladusele valgust heita ja lasta koerale DNA-testi teha. Hiljuti teada saadud tulemus oli aga ootamatu: nimelt selgus, et Luna DNAs pole korgist jälgegi!

Tema tulemus oli hoopis järgmine: 64 protsenti Siberi haski, 18 protsenti Alaska malamuut, 11 protsenti super mutt ning 7 protsenti Saksa lambakoer. Super mutt viitas testi järgi DNA jälgedele sellistest tõugudest nagu Ameerika pitbullterjer, Ameerika eskimokoer ja kuldne retriiver. Koera peremehe arvates võis Luna oma lühikesed jalad pärida just Ameerika eskimokoeralt.

@lunathehuskycorgi What should Looney’s new Socials be since we have to change 😂 #dogsoftiktok #fyp #2023 ♬ original sound - Luna

Ameerika eskimokoer. Pilt on illustreeriv.
Ameerika eskimokoer. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Nüüd vajab Luna endale sotsiaalmeedias uut identiteeti!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles