SURM JÕULUÕHTUL Kuningapere leinab Elizabeth II armastatud lemmiklooma

lemmik.postimees.ee
Copy
Kuninganna Elizabeth II.
Kuninganna Elizabeth II. Foto: Chris Jackson / AFP / Scanpix

Kuningapere jaoks möödusid tänavused jõulud paraku leinameeleolus, sest suri kuninganna Elizabeth II lemmikhobune.

Edukas võistlushobune Royal Applause suri jõuluõhtul, kui kuninglik pere üheskoos Sandringhami lossis pühasid veetis, vahendas väljaanne The Sun

Kuninganna Elizabeth II armastatuim tõutäkk elas Sandringhami kinnistul paiknevas esmaklassilises tallikompleksis alates 1997. aastat.

Royal Applause oli surres 29 aasta vanune. Kuigi surma põhjust pole meedias käsitletud, võib arvata, et hobune suri vanadusse, sest hobuste keskmine eluiga on 25-30 aastat. 

Lahkunud kuninganna investeeris oma hobuste aretusse palju, ta oli oma loomadesse väga kiindunud. Lausa nii palju, et lasi tallide juhil David Somersil paigaldada kogu talli kaamerate võrgustiku, et kuninganna saaks soovi korral oma Ipad-ist varssade sündimist jälgida.

Suurbritannia kuningas Charles III teenis oktoobris üle 1,3 miljoni euro, müües oma emalt päranduseks saadud 14 võidusõiduhobustest. Vaatamata sellele, et edukad sporthobused tõid sisse märkimisväärseid auhinnarahasid, ei tundub kuningas võidusõidu vastu piisavalt suurt huvi, et hobuseid edasi pidada (loe pikemalt SIIT).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles