KODUIGATSUS TULI PEALE ⟩ Kuningkobra naases peale põgenemist tagasi loomaaeda

lemmik.postimees.ee
Copy
Foto: Shutterstock

Ühe 2022. aasta meeleolukama loomaloo kangelane oli kuningkobra Houdini, kes otsustas ühel päeval teha Skanseni loomaaiast põgenemiskatse. Loomaaia asukate rõõmustuseks naases kobra aga õige pea oma ringkäigult ning liikus terraariumisse tagasi, tuues õnneliku lõpu üle nädala kestnud kadumissaagale.

«Houdini, nagu me teda kutsume, on tänaseks turvaliselt terraariumis tagasi,» teatas Skanseni akvaariumi tegevjuht Jonas Wahlstrom Rootsi ringhäälingule SVT. Surmav madu, kelle ametlik nimi on Sir Hiss, pääses 22. oktoobril Skanseni vabaõhumuuseumi loomaaia akvaariumi laes asuva valgusti kaudu vabadusse.  

Röntgenkaameratega läbi viidud põhjalike otsingute tulemusel leiti Houdini nädal hiljem terraariumi lähedalt kinnisest ruumist kahe kitsa seina vahelt. Seintesse, mille vahel kuningkobra end peitis, puuriti augud, kuid Houdini kadus selle peale röntgenkaamerate vaateväljast. Sir Hiss otsustas, et on juba piisavalt ringi rännanud ning roomas tagasi oma terraariumisse. «See ruum, kust Houdini leidsime, oli tema jaoks liiga kitsas, nii et ta läks meelsasti tagasi oma koju,» ütles Wahlstrom SVT-le. Tema sõnul oli tegu õnneliku õnnetusega, sest loomaaiast õue pääsedes poleks kuningkobra Rootsi kliimas ellu jäänud.

Skanseni loomaaed on koduks umbes 200 eksootilisele liigile, sealhulgas kaladele, korallidele, krokodillidele, kilpkonnadele, sisalikele, madudele, marmosettidele, kuldlõvi tamariinidele, paavianidele, leemuritele, ämblikele ja papagoidele. Sõpru Houdinil seega jagub.

Kuningkobrad võivad kasvada kuni viie ja poole meetri pikkuseks ning elavad peamiselt Indias, Indoneesias ja Filipiinidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles