Hoiatus!

Järgnevad kujutised võivad olla häiriva sisuga. Kas soovid jätkata?
Jah Ei

EBAÕIGLANE ⟩ Papagoil pea otsast rebinud mehe kohtuotsus šokeeris loomakaitsjat (4)

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Foto: Loomaveeb

Läänemaal leidis mullu jõulupühade aegu aset õõvastav juhtum, kus mees tarvitas papagoide peal jõhkrat vägivalda, rebides tal pea otsast. Nüüd on mees saanud karistuse, kuid loomakaitsja Heiki Valnerile see sugugi meelt mööda pole.

Mullu jõulude paiku tungis joobes noormees läbi rõduukse oma pruudi korterisse ning asus seal omavolitsema. «Mehe vimm ja solvumine oli nii suur, et ta võttis puurist kaks papagoid ning rebis neil toore jõuga pead otsast. Eelkõige oli see suur šokk kolmele pisipõnnile, kes saabudes oma lemmiklinde enam eest ei leidnud,» vahendas loomapäästegrupi asutaja Heiki Valner toona lahti rullunud õõvastavaid sündmuseid.

Loe pikemalt siit: Šokeeriv kahtlustus: naise peale vihastanud Läänemaa mees rebis tema papagoidel pea otsast

Täna teatas Valner Loomaveebis, et lugu on oma lahenduse leidnud ja jõhkrutsenud mees peab järgmised neli aastat trellide taga veetma, kuid loomakaitsjale ootamatult mitte sugugi papagoi kallal vägivallatsemise pärast. «Tegemist on paraku liitkaristusega endiste pattude eest ja lindude tapmine oli nii tühine, et seda otsuses isegi ei mainitud,» tõi Valner välja.

«Kokkuvõtvalt ja üldistavalt võib öelda, et meie õigusruumis valitsevad arusaamad 2022 aastal loomadele-lindudele reaalset kaitset ega turvatunnet taas ei toonud ning võite rahulikult teiste liikidega käituda just nii nagu heaks arvate,» oli Valner kohtuotsusest šokeeritud.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles