ÜKS MILJONIST ⟩ Haruldane vaatepilt: uksekella kaamera jäädvustas sarviheitva põdra

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Illustreeriv foto
Illustreeriv foto Foto: Shutterstock

Alaskal elav paar sattus tänu uksekella kaamerale ülimalt haruldase vaatepildi tunnistajaks: videole jäi sarviheitev põder. 

Kaamerapildist on näha, kuidas põder kõnnib lumes, jääb natukeseks ajaks seisma ja siis raputab ennast nagu kasukast vett mahapritsiv koer. Siis käib õrn praksatus ja sarved kukuvad otse lumme. Põder ise näib juhtunust üsna jahmunud olema, sest jookseb selle peale hooga minema. 

@tyrabogert Moose dropping antlers at my house! #moose#antler#shedding #scaredtheshitoutofhim ♬ original sound - Tyra Bogert

Tyra Bogert postitas video nii Facebooki kui ka TikToki, mida on praeguseks vaadatud üle 350 000 korra. Bogeri õemees postitas video ka oma TikToki, kus see kogus 18,6 miljonit vaatamist ja 2,6 miljonit meeldimist.

Bogert oli parasjagu oma õel külas, kui sai teate, et kaamera vaateväljas ukse läheduses on liikuv objekt. Minnes toimuvat üle kontrollima, nägi ta reaalajas, kuidas põder sarvi maha ajas.  

Jätkuvideos on näha, et sarvede laius on umbes 125 sentimeetrit. Paar, kelle koduõue loom sellise meene jättis, kavatseb need sarved kodus seinale panna. 

@tyrabogert Replying to @anicole0827 part 2!! #alaska#moose#bullmoose ♬ original sound - Tyra Bogert

Yukon Wildlife Preserve andmetel heidavad põdrad pärast paaritumishooaega sarved maha. «Sarved on ainult isastel põdradel ja sarvede kasvu reguleerib testosteroon,» ütles Alaska Fairbanksi ülikooli metsloomade ökoloog Kris Hundertmark National Geographicule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles