PILK PEALE! ⟩ Fotokonkursile saabus pilt eriti põnevast jõule ootavast loomast

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
"Põrsas Preili Possu ei lähe mitte jõulupraeks, vaid ootab samuti mida head talle jõuluvana toob, ikkagi tubli tüdruk olnud," ütleb perenaine.
"Põrsas Preili Possu ei lähe mitte jõulupraeks, vaid ootab samuti mida head talle jõuluvana toob, ikkagi tubli tüdruk olnud," ütleb perenaine. Foto: Kerli/lugeja foto

Lemmiku portaalil on käimas fotokonkurss, kuhu ootame lugejate pilte nende jõule ootavatest lemmikloomadest (vaata galeriid SIIN). Kuigi põhiliselt saabub konkursile fotosid koertest ja kassidest, on oma koha leidnud ka eksootilisemad loomad, näiteks Vietnami rippkõhtsiga Possu.

Lugeja Kerli saatis konkursile fotod jõulumeeleolus taluloomadest, kus lammas nimega Sõber ja Vietnami rippkõhtsiga nimega Possu poseerivad päkapikumütsiga. Nemad pole aga sugugi perekonna ainsad loomad: esimesed viis utte, viis jäära ja viis talle muretseti endale 2019. aastal, praeguseks on lambaid koguni 150 ringis. «Meie elutempo on justkui kiirteel. Palju teha, aga aeg kaob kogu aeg käest,» ütles Kerli, kes elab kolmelapselise perega Harjumaal Ardu kandis vanas talumajas, mida jõudumööda renoveeritakse.

Lammas Sõber on kõigi sõber, nagu ka nimi ütleb. Talle tuleb kindlasti jõuluvana!
Lammas Sõber on kõigi sõber, nagu ka nimi ütleb. Talle tuleb kindlasti jõuluvana! Foto: Kerli/lugeja foto

Lisaks lammastele kasvab pere juures palju teisigi loomi-linde. «Paar aastat tagasi toodi meile jänesed. Neid on kaks, õnneks ühest soost ja elavad aastaringselt õues, kanadele mõeldud ratastega ringi veetavas majakeses,» räägib Kerli.

Selle aasta kevadel osteti braama ja hõbedased wyandotte tibud. «Kanade soov on mul kogu aeg olnud. Aga kuna meil lauta veel ei ole, siis elama asusid nad auto suvilasse,» räägib naine nutikast lahendusest. See aga pole veel kõik! «Ei läinud kaua mööda, kui mu ema meile laadalt kolm parditibu tõi. Ja kõik elavad õnnelikult koos ja kurjust iseloomus ei ole. Muidugi sügisel ostsime ka dominante juurde – ikka munakanu. Nüüdseks munevad juba kõik.»

Unistus musta värvi seast

Kõige erilisem loom on ehk aga hoopiski siga – Preili Possu. «Tema tulek meie perre võttis ikka käed värisema, palju me temast ikka teame. Abikaasa soov oli endale saada must siga. Ühes talus ta nägi kui kihvt see tegelane on ja sealt sai kõik alguse. Lõpuks leidsime läbi tuttavate tuttavate, kust saada Vietnami rippkõhtsea põrsas, broneerisime ta ära ja ei jäänudki muud üle, kui talle järgi minna.»

Alguses oli Possu pisike ja kartlik, elas koos tibudega. Kui julgemaks läks, pandi talle isegi jalutusrihmad ümber ja tutvustati talu ümbrust ning teisi loomi. «Koerad said kohe talle sõbraks, aga lambad ei meeldi, nendega hakkab kaklema,» ütleb Kerli.

Lisaks muudele loomadele on peres muidugi ka levinumad lemmikloomad – kassid Juss ja Kribu ning koerad Rex ja Maximus. Possu aga pandi elama eraldi majakesse ja aedikusse, kuhu toodi ka siidikanad. Praegu käib siga vabalt ringi ja vahest ka toas laisklemas ning kasside kausse tühjendamas. Talveks kolisid kanad-pardid ja Possu keldrisse, et ikka soojem oleks.

«Põrsas Preili Possu ei lähe mitte jõulupraeks, vaid ootab samuti, mida head talle jõuluvana toob. Ikkagi tubli tüdruk olnud,» ütles perenaine.
«Põrsas Preili Possu ei lähe mitte jõulupraeks, vaid ootab samuti, mida head talle jõuluvana toob. Ikkagi tubli tüdruk olnud,» ütles perenaine. Foto: Kerli/lugeja foto

Kerli unistab sellest, et saaks kunagi korraliku lauda püsti, et neid vahvaid loomi-linde teistelegi tutvustada. «Tahaks enda hobiloomaaeda, kus oleks erinevaid loomi, seda ka huvilistele näidata,» sõnas ta lõpetuseks.

Vaata kõiki lemmikute jõulufotosid suurest galeriist SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles