PÄEVAKÄPP ⟩ Raskelt haige tänavakass Latte pääses viimasel hetkel eluga

lemmik.postimees.ee
Copy
Latte
Latte Foto: MTÜ Kasside Turvakodu

Latte on üks nendest kassidest, kellele otsa vaadates süda valust kokku tõmbub – tema hinges on nii palju kurbust ja valu, kogu tänavaelu lootusetus ja masendus on kirjutatud ta silmadesse.

Kui Latte MTÜ Kasside Turvakodu juurde saabus, tundus, et ta on juba kõigele käpaga löönud. Ning kes saaks teda süüdistada? Lattel pole kunagi olnud kodu ning turvakodu juurde saabus ta raskesti haigena…

Esimest korda märgati kassikest Ida-Virumaa tänavatel 2020. aasta alguses. Siis oli tema kasukas veel ilus ja kohev. Mõni kuu hiljem oli Latte aga nagu ümber vahetatud: ta nägi välja vilets ja räämas. Selgus, et ta oli haigestunud tõsisesse viirusesse. Õnneks kohalikud elanikud võtsid kassipäästjatega ühendust ning Latte elu päästeti viimasel hetkel.

Turvakodus Latte õppis just elu nautima, astus paikursustele, nautis silitusi ning võttis esimesed mängudki üles. Nüüd oli ju kõik hästi – turvaline peavari, täis toidukausid ja mõnusad mänguasjad. Aga siis… Järsku muutus Latte nukraks ja ei tulnud paitusi nautima ega mänge mängima. Loomakliinikus diagnoositi Lattel viiruslik kõhukelmepõletik, mis enamasti lõppeb kassidel surmaga. Vabatahtlikke tabas šokk ja ängistus. Pärast poolt aastat ravi loomakliinikus väljus aga Latte haigusest võitjana ning võib uhkusega öelda, et Latte on tõeline ellujääja.

Tema rasketel katsumustel ja ellujäämisel peab olema põhjus. Vabatahtlikud usuvad, et see tähendab, et Lattele on siin elus üks tore ja armas päriskodu, kus ta saab veel pikki aastaid elada ja nautida seda, mis seni pole osaks saanud – oma perekonda ja tingimusteta armastust.

Kui sooviksid talle kodu pakkuda, siis võta ühendust aadressil info@kassideturvakodu.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles