ÕNNELIK ÕNNETUS ⟩ Jõehobu neelas alla 2-aastase lapse, kuid siis...

lemmik.postimees.ee
Copy
Jõehobud on ühed ohtlikumad loomariigi asukad.
Jõehobud on ühed ohtlikumad loomariigi asukad. Foto: Shutterstock

Uganda politseiameti andmetel ründas Ugandas jõehobu kaheaastast poissi, neelas ta poolenisti alla ning siis sülitas välja. Avalduse kohaselt rünnati last 4. detsembril kella 15 paiku riigi edelaosas Katwe-Kabatoro linnaosas.

Paul mängis pärastlõunal oma kodu lähedal, kui jõehobu temast kinni haaras ja poisi poolenisti alla neelas, rääkis Uganda politseiameti pressiesindaja. Õnneks suutis üks tunnistaja looma kividega loopida, et ta lapse alla neelamisest loobuks. «Ohver sai päästetud tänu läheduses viibinud mehe Chrispas Bagonza vaprusele. Mees loopis jõehobu kividega, kuni suutis ta ära hirmutada, mille tulemusena jõehobu lapse vabastas,» teatas politsei.

Poiss viidi käevigastuste tõttu lähimasse kliinikusse ja hiljem edasiseks raviks Bwera haiglasse. Politsei sõnul on ta nüüd täielikult paranenud ja võis pärast marutaudivastase vaktsiini saamist koju minna. «See on esimene juhtum, kus jõehobu jalutas Edwardi järvest välja ja ründas väikest last,» tõdes politsei pressiesindaja.

Ametivõimude sõnul elab poiss umbes 800 meetri kaugusel järvest, kus metsloomakaitseühingu hinnangul elutseb veel umbes 6000 jõehobu. Ehkki politsei sõnul hirmutati viimase rünnaku käigus jõehobu järve tagasi, peaksid loomakaitsealade läheduses elavad inimesed teadma, et metsloomad on väga ohtlikud. Oma instinktide tõttu näevad metsloomad inimest ohuna ja igasugune suhtlemine võib panna neid ebatavaliselt või agressiivselt käituma. Piirkonna elanikud peaksid olema valvsad ja panema tähele nende naabruskonda eksinud loomi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles