113 looma väärkohelnud omanik pisteti pokri, mees ise süüdistas hoopis oma lapsi

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Foto on illustreeriv
Foto on illustreeriv Foto: Shutterstock

Ameerikas Wisconsinis asuva Milwaukee linna elanik sattus õigusorganite huviorbiiti, kui politsei leidis tema majast 113 looma, sealhulgas eksootiliste liikide esindajad.

Politsei otsis 46-aastase Larry D. McAdoo kodu läbi, sest sai vihje loomade julma kohtlemise kohta. Mehe kodust leiti palju lemmikloomi, keda peeti ebasanitaarsetes ja väga halbades tingimustes. Konfiskeeritud loomade hulgas oli 23 lindu, sealhulgas kanad, pardid, papagoid, tuvid, kalkun ja aara, neli kassi, 25 koera, kits, neli tšintšiljat, tuhkur, kaheksa hamstrit, kuus küülikut, seitse siili, viis merisiga, kaks alligaatorit, kuus sisalikku, pesukaru, 14 rotti, kaks madu ja kolm kilpkonna.

Loomad olid kaetud väljaheitega ning neil polnud toitu ega vett. Koerad olid alatoidetud ja neid peeti õues. Üks hinge vaakuv prantsuse buldog oli juba nii halvas seisundis, et tema elu ei õnnestunud päästa ja loomaarstid pidid ta eutaneerima. Lisaks suri roheline sisalik.

Loomade omanikule esitati süüdistus 12 süüteos. Eelkõige esitati talle süüdistus prantsuse buldogi ja rohelise sisaliku surma tõttu loomade julma kohtlemise juhtumis, samuti kümnes hooletu loomapidamise juhtumis. Prokurörid ütlesid, et nad jätavad endale õiguse lisada täiendavaid süüdistusi, kui leiavad selleks põhjust.

Loomatõrjeametnikud ütlesid uurijatele, et Prantsuse buldogil oleks olnud võimalus ellu jääda, kui ta oleks varem loomaarsti juurde jõudnud. McAdoo nentis ülekuulamistel, et kui tema peetav loom vajas veterinaararsti abi, ei pöördunud ta spetsialisti poole, vaid püüdis probleemi ise lahendada.

McAdoo eitas ülekuulamisel oma süüd ja süüdistas hoopis oma kolme teismelist last koerte järel koristamata jätmises. Hiljem tunnistas mees end süüdi. Kõigis punktides süüdimõistmise korral ähvardab teda kuni 16 aasta pikkune vanglakaristus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles