KOHUTAV ⟩ Hiiglaslik roomaja neelas labradori pealtnägija silme all ühe ampsuga alla

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Austraalias Queenslandi osariigi põhjaosas sai ühe pere tavapärane hommikune jalutuskäik traagilise lõpu, kui veest välja ilmunud krokodill jõe ääres jalutanud labradori oma lõugade vahele haaras.

Traagiline rünnak leidis aset kolmapäeval, 14. detsembril Barroni jõe kaldal ning loo teeb eriti kõhedaks asjaolu, et rünnak toimus väga ootamatult ja otse koera pereliikme silme all, vahendas väljaanne Daily Mail. Perenaise väitel hukkas krokodill suure koera vaid ühe ampsuga ning lohistas seejärel jõkke.

Hukkunud koer oli 11-aastane labrador nimega Indie, kes oli perenaise Alia Baxteri sõnul tõeliselt hella hingega. «Krokodill hammustas koera peast ja ta suri kohe. Olen tänulik, et ta suri enne, kui sai aru, mis toimub,» sõnas perenaine meediale. Saatusliku jalutuskäigu ajal saatis koera Baxteri ema.

Rünnak toimus betooniga kaetud maalapil, mis asub otse jalakäijate silla kõrval – kohas, kus kalamehed regulaarselt kala püüavad. Usutavasti luusis krokodill selles kohas teadmisega, et seal leidub toitu.

Pärast rünnakut püüti jõest kinni 2,4-meetrine krokodill, kuid perekonna sõnul ei ole tegu selle isendiga, kes nende koera ründas – tema olevat olnud palju suurem, vähemalt 3,5-meetrine.

Kuigi koera perenaine on juhtunust šokis, tõi ta välja, et on tänulik, et ei jalutanud juhtunu ajal ise koeraga, sest sel juhul oleks tal kaasas olnud kaks väikest last, kes oleks võinud samuti krokodilli rünnaku ohvriks sattuda.

Perekond seadis rünnakupaika üles ka hoiatavad sildid, sest seal liigub sageli ka lapsi.

Kohalikud keskkonnaametnikud on enda sõnul krokodillist teadlikud ning üritavad teda kätte saada. Seniks soovitati inimestel antud kohas veepiirist eemale hoida, et rünnaku riski vähendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles