VIDEO ⟩ «Metssiga tuli nagu tank ja ajas omale käiguraja sisse»

lemmik.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Rajakaamera jäädvustused paljastavad, kuidas metsloomad talveoludega toime tulevad.

«Paks lumevaip pakub paljudele metsloomadele küll kaitset kiskjate eest, kuid valmistab raskusi näiteks metskitsedele ja metssigadele, kel tuleb söömiseks ja magamiseks sügavate hangede alla kaevuda. Samas võib põder vabalt lume peal magada ja ka toidu otsimisega pole tal suuremat muret,» kirjutab Eesti jahimeeste selts. 

Näiteks Harjumaal Nissi Vallas Turvaste küla lähedal jäi 9. detsembril kaamera ette mõnusalt talvine hetk põlvini lumes sumpavast metskitsest.  «Olen seal rohkem kui 20 aastat jahimees. Rajakaamerad kasutan umbes kümme aastat,» sõnas foto autor Andrei Hristoforov Lemmikule.

Metskits sumpas lumes.
Metskits sumpas lumes. Foto: Andrei Hristoforov/erakogu

Kõrgessaare jahiseltsi rajakaamera ette jäi aga lumevaibaga heitlev metssiga. Videost on näha, kuidas metssiga tuli nagu tank ja ajas omale käiguraja sisse ja lõpuks kontrollis veel üle ja seda kõike tunni aja jooksul.

«Erinevad metsloomad kasutavad liikumiseks samu radu. Loodame, et sellest rajast on abi kellelegi teisele,» teatasid Kõrgessaare jahimehed.

«Miinustemperatuurid ja maapinna külmumine on metsseale halvad. Vahel külmuvad metssead pesakondade kaupa. Nad on harjunud soojema kliimaga ja jäävad sellistel talvedel ellu vaid tänu põllumajandusele ja inimese toitmisele,» tõi jahimeeste selts välja.

Jaga meiega oma lugu!

Kui ka sinu kaamera ette jääb mõni huvitav kohtumine metsloomaga, jaga seda ka meiega meiliaadressil lemmik@postimees.ee, kirjeldades lühidalt, kuidas ja kus kandis foto sündis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles