Rootsi loomaaiast põgenes viis šimpansi, neist neli lasti maha

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Illustreeriv foto
Illustreeriv foto Foto: Shutterstock

Rootsi meediaväljaaande Aftonbladeti sõnul põgenesid kolmapäeval pärastlõunal Furuviksparkeni loomaaias oma aedikust viis šimpansi. 

Loomaaia teabejuhi Annika Troseliuse sõnul põgenesid esialgu kolm šimpansi, kellest kaks lasti maha. Seejärel ühines otsingutega politsei, kuna loomad on suured, tugevad ja ettearvamatud ning turvalisuse tagamiseks võttis loomaaed vastu rangeid otsuseid. Kolmanda jooksiku otsingute ajal said ahvimajast põgenema ka neljas ja viies šimpans, kes samuti paraku maha lasti. 

Ahvid lasti maha loomaaia aladel. «Nad on kõrge riskiklassiga ja võivad ohtlikud olla. Meil on küll uinuteid, kuid mitte nii mitme suure looma jaoks,» selgitas Troselius otsust. «Viime läbi täieliku uurimise ja võtame kasutusele kõik vajalikud meetmed tagamaks, et midagi sellist enam kunagi ei korduks,» ütles Annika Troselius.

Lisaks turvatöötajatele kutsuti sündmuskohale politsei. «Teadaolevalt ei ole šimpansidega lihtne ümber käia. Sellepärast olimegi kohal, et ahvide pargist välja pääsemisel poleks ohtu kolmandatele isikutele,» raporteeris Mitti politseijaoskonna pressiesindaja Magnus Jansson Klarin

Seni pole teada, kuidas inimahvid oma puurist välja pääsesid ja kas juhtum oli seotud puudujääkidega või lohakusega loomaaia töös ning järelvalves. 

See pole lähiajal ainus metsloomaõnnetus Rootsi loomaaedades. Augustis tappis antiloop Ölanti loomaaias oma talitaja. Politsei uuris juhtumit kui tööõnnetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles