RAJAKAAMERA FOTOD ⟩ Ei plaanigi magama minna? Jõgevamaal kondavad ikka veel karud ringi

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy

Jõgeva maakonnas on märgatud ringi liikumas vähemalt kuut karu, kuigi tavapäraselt peaksid mesikäpad selleks ajaks juba taliuinakus olema. Viimati jäi karu rajakaamera ette 5. detsembril.

Eesti jahimeeste seltsi juhatuse liikme ja Kalana jahtkonna vanema Aigar Jürjensi sõnul on selline olukord üsna imelik. «Karusid on nähtud erinevates piirkondades erineva suurusega jalajälgedega. Lustivere kandis on märgatud umbes kahe-kolme aastast karu, kelle jälg on labimõõduga 12 cm. Tapiku küla lahedal nähti karu, kelle jalajälg on 17–18 cm. Lahaveres on märgatud ema kahe pojaga, ema jalajälje läbimõõt oli 15 cm ja Sulustvere kandis on märgatud karu, kelle jalajälg oli 13 cm,» selgitas Jürjens Eesti jahimeeste seltsi kodulehel avaldatud uudises, et piirkonnas liigub ringi mitu karu.

Kohalikud jahimehed ei mõista, milles võib asi olla, et nii palju karusid pole taliuinakut tegemas ja liiguvad veel toitu otsides ringi. Vahel on juhtunud, et mõni üksik karu aetakse metsatööde või metsseajahi käigus üles, kuid pärast seda on nad tavaliselt mõne päeva jooksul leidnud uue taliuinaku koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles