SÜDAMLIK LUGU ⟩ Maailma vanima kassi omanik avab oma lemmiku pika elu tagamaid

lemmik.postimees.ee
Copy
Flossie koos omanik Vicki Greeniga.
Flossie koos omanik Vicki Greeniga. Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost / On Demand News

Vahetult enne oma 27. sünnipäeva kuulutati Briti mustjaspruun kass Flossie maailma vanimaks elavaks kassiks. Karvakera sai maailmarekordi omanikuks 26 aasta ja 329 päeva vanuselt, mis on Guinessi rekordite raamatu andmetel umbes 120 inimaastat.

«Ma teadsin algusest peale, et Flossie on eriline kass, kuid ma ei kujutanud ette, et jagan oma kodu maailmarekordi omanikuga,» rääkis kassi praegune omanik Vicki Green Guinnessi rekordite raamatu ametlikul veebisaidil. Vaatamata kõrgele eale ei ole Flossie kohevas karvas veel halle laike. Kuigi väärikas vanuses kassike näeb oma vanuse kohta suurepärane välja, on ta kurt ja kehva nägemisega. Peale nende hädade on Flossie igati hea tervise juures.

Greeni sõnul on tema neljajalgne sõber endiselt vallatu ja uudishimulik ning teda ei häiri tema kurtus. Omanik arvab, et üks Flossie paremaid omadusi on kiire kohanemisvõime uutes keskkondades, mille ta hulkuva kassina kiirelt selgeks õppis. Kuni 1995. aasta detsembrini rändas Flossie vabalt ühe haigla lähedal kasside koloonias, siis võtsid sealsed töötajad ta koos paari mõnekuuse kassipojaga enda hoole alla.

Kui Flossie omanik 10 aastat pärast kassi adopteerimist suri, võttis tema õde kassi endale. Õde suri aga 14 aastat hiljem ja jättis toona 24-aastase kassi taas kodutuks. Varjupaika sattunud eaka kassi olukord polnud kiita, sest enamasti adopteeritakse nooremaid kasse, kuid Flossiel vedas, sest seal kohtus ta oma tänase omanikuga. «Olen alati tahtnud vanematele kassidele mugavat elu pakkuda,» ütles ta lootusega inspireerida teisi vanemaid lemmikloomi adopteerima.

Kui praegu kuulub Flossiele au olla maailma vanim kass, siis kõigi aegade jooksul on vanimaks pärjatud Crème Puff, kes elas 38-aastaseks ja kolmepäevaseks ning suri 6. augustil 2005.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles