VÄÄRIKAS IGA Just nii vana on praegu maailma vanim elusolev kass

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Flossie
Flossie Foto: Guinness World Records / kuvatõmmis YouTube'ist

24. novembril maailma vanima elusoleva kassi Guinnessi rekordi tiitliga pärjatud kass Flossie tähistab peagi oma 27. sünnipäeva.

Flossie perenaine rääkis Guinnessi rekordite uudiste rubriigis, et hoolimata oma kõrgest east on Flossie mänguhimuline ja üsna hea tervise juures, kuigi ta on kurt ning näeb halvasti.

Ühendkuningriigis elaval kilpkonnamustrilisel hiirekuningal on elu jooksul olnud mitu kodu. Oma praeguse perenaise Vicki juurde jõudis väärtikas eas tegelane aga kasside varjupaigast. Oma elu esimesed kuud tänaval elanud kassil on elu jooksul olnud kaks pikaajalist perenaist, kellest esimese juures elas ta kümme ning teise juures 14 aastat. Mõlemad perenaised kahjuks lahkusid siit ilmast ning nii jõudis kass lõpuks varjupaika.

Kui Vicki Flossie varjupaigast võttis, teadis ta, et tegu on eaka kassiga, kuid siis polnud tal veel aimugi, et ta võiks olla koguni rekordi omanik. Perenaise sõnul armastab eakas lemmik üle kõige inimese lähedust ning ta julgustab teisigi loomasõpru seeniorkassidele kodu pakkuma, et nad ei peaks oma pensionipõlve nukralt varjupaigas veetma.

Flossie võiks veel elada vähemalt kümme aastat, sest maailma kõige vanem kass elas teadaolevalt 38 aasta vanuseks.

Kui soovid Lemmiku portaali tegemistega kursis olla, jälgi ka meie Instagrami kontot @lemmik.postimees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles