SÜDAMLIK LUGU ⟩ Kutsikana kaduma läinud terjer leidis 12 aastat hiljem tee tagasi omaniku juurde

lemmik.postimees.ee
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Kuvatõmmis Youtube’i videost / Petplan UK

Inglismaal elava naise borderterjer kadus, kui ta oli vaid kutsikas. Omanik otsis tulutult kaheksa aastat oma koera, kuni andis lõpuks alla. Imekombel leiti mõni aasta hiljem naise terjerisarnane loom ning kiibi abil õnnestus teada saada, et tegu ongi tema kaksteist aastat tagasi kaduma läinud koerakesega.

51-aastane Liz Eldridge ostis 2010. aastal kutsika nimega Missie oma pojale Oscarile sünnipäevakingiks, kuid koer kadus ootamatult nende Hertfordshire’i kodust järgmise aasta veebruaris. Naine veetis järgmised kaheksa aastat mööda Ühendkuningriike ringi sõites ja võimalikke vihjeid otsides, et leida üles oma armastatud terjer. Eldridge kaotas lõpuks lootuse ning leppis sellega, et Missie on tõenäoliselt varastatud.

Eelmisel nädalal sai ta aga rõõmustava telefonikõne: Missie asukoht oli suudetud kiibi abil tuvastada ning talle sõideti kiirelt järele.

«See avastus oli segu puhtast rõõmust, aga ka kurbusest, kuna Missie oli kohutavas seisus,» rääkis Eldridge oma taaskohtumisest lemmikuga. Selgus, et loomakest oli aretuseks kasutatud ning ta oli seetõttu väga närviline ja pelglik. «Iga kord, kui hakkasin talle jalutusrihma panema, oli ta nii hirmul,» lisas omanik.

Pärast nädalapikkust hoolitsemist teatas naine rõõmuga, et Missie näitab paranemise märke. «Ta liputab juba saba ja on hakanud vaikselt aru saama, et on turvaliselt oma kodus tagasi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles