Saage tuttavaks: see armas päntajalg on maailma vanim koer

lemmik.postimees.ee
Copy
22-aastane Gino.
22-aastane Gino. Foto: Kuvatõmmis Youtube’i videost / KTLA 5

Guinnessi rekordite raamatu järgi kuulub maailma vanima koera tiitel 22-aastasele Gino Wolfile. Gino sündis 24. septembril 2000 ja tema omanik Alex Wolf adopteeris ta 2002. aastal Colorados.

Uuringute kohaselt elab enamik koeri 8–15 aastat. Vanemaks kui 20 aastat elavad vaid vähesed ja sellisel juhul enamasti väiksemad tõud. Üks sellistest on ka maailmarekordiga pärjatud Gino. 

«Olen tema eest väga hästi hoolitsenud ja ta on endiselt suhteliselt heas vormis. Arvestades Gino kõrget vanust näeb ta ka päris nooruslik välja,» rääkis Gino Wolfi omanik Alex Wolf Guinnessi rekorditele. Tänavu 15. novembril tähistas Gino Los Angeleses oma 22. sünnipäeva.

Koera omanik Alex avaldas ka Gino pikaealisuse saladused: tervislik, tasakaalustatud toitumine ja veterinaarhooldus. Ginole meeldib üle kõige lõkke ääres uinaku tegemine, lõhesuupistete mugimine ja vananedes vankriga ümbruskonnas ringi sõitmine, sest tema nägemine pole enam nii hea kui kunagi varem.

Intervjuus väljaandele Today rääkis Gino omanik, et kui koer oli noorem, meeldis talle Manhattani rannas koos teiste koertega ringi möllata, avastada omaniku vanemate tohutut tagaaeda, käia pikkadel jalutuskäikudel ja sõita valju muusika saatel autoga, pea aknast väljas. Ka Guinnessi rekordi pälvimiseks võeti koos omanikuga ette ühine pikk autosõit.

Enne Ginot kuulus maailma vanima koera tiitel foksterjerile nimega Pebbles, kes suri selle aasta 3. oktoobril. Guinnessi rekordite aruande kohaselt suri Pebbles rahulikult oma kodus Lõuna-Carolinas vanadusse. Pebbles sündis 28. märtsil 2000 Long Islandil New Yorkis ning tal jäi oma 23. sünnipäevani viis kuud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles