SAJAKILOSED BEEBID ⟩ New Yorki loomaaias sündisid haruldased elevandikaksikud

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Pisikesed elevandipojad
Pisikesed elevandipojad Foto: Video kuvatõmmis

India elevantide paaril sündis 24. oktoobril kaks pisikest beebit korraga. 

Haruldased pojad sündisid emaelevant Malil ja isa Docil New Yorgi Syracuse loomaaias 24. oktoobril. Loomaaia töötajad olid üllatunud, kui 10 tundi pärast esimese poja sündi sünnitas Mali teise. Esimene, isane elevandikaksik kaalus täpselt 100 kilo, teine, emane, oli paar kilogrammi kergem. 

Hooldajad ei teadnud, et Mali kaht elevandipoega ootab, kuna nende loomade ultraheliuuringu läbiviimine on nende suuruse tõttu väga keeruline ning tulemused on sageli ebatäpsed.

Kaksikutest elevantide sündimise tõenäosus on alla ühe protsendi. Kõige sagedamini sünnib üks kaksikutest surnult või on nii nõrk, et sureb vahetult pärast sündi. Need elevandipojad on aga täiesti terved ja käivad juba koos emaga aedikus. Beebidele pole veel nime pandud, neid kutsutakse ema järgi lihtsalt Mali kaksikuteks.

Kaksikutest elevantide sünd pole mitte ainult USA-s ajalooline sündmus, kus seda pole kunagi varem juhtunud, vaid ka oluline panus kogu Aasia elevantide populatsiooni püsimajäämisse, teatas loomaaia juhtkond. Praegu peetakse seda liiki ohustatuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles