KÜLMKAPI ASEMEL ⟩ Hersoni loomaaiast rebiti sõjasaagina kaasa pesukaru

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Hersoni pesukaru vastu pakutakse vahetuskaupa
Hersoni pesukaru vastu pakutakse vahetuskaupa Foto: Video kuvatõmmis

Sotsiaalmeedias levib videoklipp Hersoni loomaaiast, kust viiakse jõuga minema pesukaru ja laama. Väidetavalt on loomade varguse taga Krimmi eraloomaaia «Taigan» omanik Oleg Zubkov.

Hersonis on tühjaks tehtud kunstigaleriid ja raamatukogud, kõik väärtuslik tassiti minema. Loomaaiast võeti kaasa pesukaru, keda Krimmi lõvipargi omanik Oleg Zubkov nüüd tagasi pakub: «Oleme valmis tagastama varastatud pesukaru, aga ka teised Hersoni loomaaiast ära viidud loomad.» 

Häiritud loom võitleb täiest jõust vastu, kui ta sabast tõstes oma puurist kaasa võetakse. Klipi nägijad on mures pesukaru heaolu pärast, sest sabast looma tõstmine võib tõsiselt tema selgroogu vigastada. Mitmed osutavad tõsisele looma väärkohtlemisele. Rüüstajate saagiks langes veel ka laama ja teisi loomi, kes suruti toore jõuga kaubikusse, nimetades seda evakueerimiseks. 

Safaripargi juht on teada andnud, et «evakuatsioon» oli edukas ja loomad on tema loomaaias puuridesse paigutatud. Zubkovi safaripargis elavad 80 lõvi ja 50 tiigrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles