Inimesed süüdistavad oma foobias «Käsna-Kalle Kantpüksi» multikat

lemmik.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Tiktokkerid süüdistavad 1999. aastal ilmavalgust näinud «Käsna-Kalle Kantpüksi» episoodi oma hirmus liblikate ees.

Kõnealune episood kandis pealkirja «Ussitanud» ning see jälgis, kuidas Patrick ja Käsna-Kalle hoolitsevad Sandy lemmiklooma, röövik Wormy eest.

Mis valesti läks? Nimelt muutus röövik ühel hetkel liblikaks ning hakkas sõpru veenma, et ta on koletis, kes sõi Wormy ära.

Mitmed sotsiaalmeedia kasutajad väidavad, et nende hirm juurdus liblika näost tehtud lähivõtete ja kõhedate heliefektide tõttu, mis kõlasid, kui liblikas Patricku ja Käsna-Kalle sukeldumiskiivritele maandus.

«Kas see on ainult minul või on ka teistel inimestel tänu sellele «Käsna-Kalle Kantpüksi» episoodile irratsionaalne hirm liblikate ees?» tõstatas tiktokker @itsjohnwalsh arutelu.

«Surm ei hirmuta mind, aga teate, mis hirmutab?» küsis @quinnkelly oma jälgijatelt TikTokis, enne kui näitas klippi Käsna-Kalle multikast.

Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Huvitaval kombel näib «Käsna-Kalle Kantpüksi» tekitatud hirm liblikate ees olevat aga põhjendamatu. Nimelt osa TikToki kasutajaid on juhtinud tähelepanu sellele, et multikas näidatud putukas polnud üldse liblikas, vaid hoopis sumisev kärbes.

Paljudele võib hirm liblikate ees tunduda väljamõeldud haigusena, kuid tegelikult on see tõeline foobia, mida nimetatakse lepidopterofoobiaks. Kuulsatest inimestest on see näiteks Nicole Kidmanil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles