Zoofiiliavastane rahvaalgatus on lühikese ajaga kogunud tuhandeid allkirju (1)

lemmik.postimees.ee
Copy
Kõige levinum liik, keda seksuaalselt ära kasutatakse, on koer (pilt on illustratiivne).
Kõige levinum liik, keda seksuaalselt ära kasutatakse, on koer (pilt on illustratiivne). Foto: Shutterstock

Loomakaitseorganisatsiooni Loomus algatatud rahvaalgatus «Keelustame Eestis zoofiilia» on paari päevaga kogunud üle 2000 allkirja.

Loomade julm kohtlemine on Eestis keelustatud, ent mida see täpsemalt tähendab, ei ole selgelt täpsustatud, mistõttu teod, nagu seksuaalsed aktid loomadega, on n-ö hallil alal – pole otseselt lubatud ega ka keelatud, toovad loomakaitsjad rahvaalgatust tutvustavas tekstis välja.

Aktivistid toovad välja järgmist: «Seksuaalselt kasutatakse ära sisuliselt kõiki loomi. Kõige levinum liik, keda seksuaalselt ära kasutatakse, on koer, talle järgneb hobune ja põllumajandusloomad, nagu veised, kitsed ja sead. Vähesemal määral kasutatakse roomajaid, metsloomi, kasse, linde ja muid loomi. Üldiselt elab ohvrist loom koos ärakasutajaga.»

«Reaktsioonidest sotsiaalmeedias on näha, et algatatud petitsioon tuli paljudele üllatusena. Tundub loogiline, et Eestis ja ka mujal Euroopas oleks loomade seksuaalne väärkohtlemine seadusega selgelt keelatud, ent tegelikult see päris nii ei ole,» kommenteeris Loomuse kommunikatsioonijuht Farištamo Eller.

Seksuaalne akt loomaga on keelustatud enamikus Euroopa riikides, sh näiteks Lätis ja Leedus. Loomakaitsjad loodavad, et ka Eesti on varsti selles nimekirjas.

Zoofiilia keelustamist toetavad Varjupaikade MTÜ, Pesaleidja, Koduotsivad kutsud Venemaalt, Eesti Loomakaitse Selts, Loomapäästegrupp, Farmiloomade turvakodu Eestimaal, Linnafauna Zooveterinaarkeskus, Tartu Kassikaitse, Väikeste Loomade Abi ja Rohelise elustiili portaal Bioneer.

Allkirju kogutakse kuni 6. veebruarini 2023.

Loe algatuse kohta pikemalt SIIT.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles