FOTOD Jõgeval jäi koer kodumaja lähistel auto alla, autojuht põgenes

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy

Juhuslik mööduja oli eile õhtul Jõgeva raudteejaama juures tunnistajaks nukrale vaatepildile, kuidas üks autojuht koerale otsa sõitis ning sündmuspaigalt põgenes.

Pealtnägija pöördus vigastatud looma aitamiseks hoopis ise Eestimaa Loomakaitse Liidu poole, kes kiiresti vabatahtliku sündmuspaigale appi saatis ning koera Maaülikooli kliinikusse toimetas. 

«Auto sõitis loomast üle ja kuna autol oli ka järelkäru taga, siis veeres koerake lisaks ka selle rataste alt läbi,» kirjeldas loomakaitse liit Facebooki postituses pealtnägija sõnu.

Loomakaitse liidu sõnul oli tegu 14-aastase koeraga, kes kannab nime Kessu ja kellega oli õnnetus juhtunud sisuliselt oma kodumaja ees. «Muidu toas elav koerake jooksis ilmselt endisele perenaisele järgi, kes korraks külas käis ja nii see õnnetus juhtuski.»

Loomakaitse liit palub kõigi toetust, et Kessu saaks parima võimaliku ravi. Niipea, kui tema seisund selge, antakse sellest kindlasti ka sotsiaalmeedialehel teada. Vaata annetamise kohta SIIT (selgituseks «Kessu»).

Uuendatud 8.11.22

«Kessu on tõeliselt õnnesärgis sündinud. Vaatamata raskele avariile, mis on jäädvustunud ka ühe inimese auto pardakaamerasse, ei murdunud koeral ükski luu ning puudusid ka sisemised vigastused. Loomulikult oli kõva põrutus ja tagakeha ka valulik sellest, kuid kange valuravi, ööpäev kliinikus hoolsa järelvalve all andsid tulemuse, et Kessu lasti täna õhtul kodusele ravile. Pardakaamera video kinnitas, et otsa sõitja tegi kerge kõrvalepõike, kuid autot kinni ei pidanud,» andis loomakaitse liit päev pärast õnnetust sotsiaalmeedia vahendusel teada.

Küll aga avastati koeral kõikides piimanäärmetes kasvaja, kuid nende ravimine võib teha eakale loomale rohkem kahju kui kasu.

Eestimaa loomakaitse liit tänas kõiki annetajaid.

Kuigi Kessu sõitis omanikuga koju, jääb ta siiski liidu kontrolli alla juhuks, kui tal on edaspidi abi vaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles