PÄEVAKÄPP Kodu otsib Tartust Tasku keskuse parklast päästetud Tobias

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Tobias
Tobias Foto: Tartu Kassikaitse

Ühel hilisõhtul sai Tartu kassikaitse info, et Tasku parkimismaja 2. korrusel on nähtud väga kehvas seisus silmadega kassi. Vabatahtlik läks kohe asja uurima ja teistegi kohale tulnud heade inimeste abil püüti loomake kinni ning viidi kassituppa.

Kuidas vaevu avatud silmadega kass sellisesse kohta sattus, pole teada. Kassikese silmad olid leides aga väga kehvas seisus, olles rähmast lausa kokku kleepunud ja põletikus.

Vabatahtlikud läksid kassiga esimesel võimalusel kliinikusse, kus tal diagnoositi entroopium. See tähendab, et ta silmad on olnud varem pikalt põletikus, alumised silmalaud on selle tulemusena kaardunud sissepoole ja ripsmed pidevalt ärritasid silma sarvkesta.

Kassike viidi kohe operatsioonile, et kaardunud osa silmalaugudest ära lõigata. Pärast operatsiooni muutus Tobias pea et üleöö õnnelikumaks, ta on julgem ja aktiivsem, sõtkub ka omaette puuris olles käppadega ja tervitab alati kassitoa vabatahtlikku näugumise ning painõudmisega.

Nüüd otsib Tobias endale sooja (hoiu)kodu, kus saaks ka mõne inimese sama õnnelikuks teha. Kui soovid talle kodu pakkuda, vaata tema profiili SIIT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles