Vaata, kui palju loomi endale musta kassi kuul kodu leidis

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Oktoobri esimesel päeval leidis kodu süsimust Ninja, kes oli lootusrikkalt enda inimest oodanud koguni 548 päeva.
Oktoobri esimesel päeval leidis kodu süsimust Ninja, kes oli lootusrikkalt enda inimest oodanud koguni 548 päeva. Foto: Varjupaikade MTÜ

Oktoobris tähistas Varjupaikade MTÜ musta kassi kuud, mis tähendas seda, et musta kassi sai koju viia tavapärase 35-eurose loovutustasu asemel vaid ühe euroga.

Musta kassi kuu on Varjupaikade MTÜs traditsiooniks saanud kampaania, mida peeti tänavu juba üheksandat korda. Tänu kampaaniale leidis uue kodu 81 musta ja mustvalget varjupaiga kassi. «Meil on hea meel, et aina enam teadvustatakse, et looma ei tohiks valida karvavärvi järgi ja et must kass ei too endaga kaasa ebaõnne,» sõnas Varjupaikade MTÜ kommunikatsioonijuht Anni-Anete Mõisamaa.

Kampaania aitas koju ka mõne väga kauase varjupaiga asuka. Näiteks oktoobri esimesel päeval leidis kodu süsimust Ninja, kes oli lootusrikkalt enda inimest oodanud koguni 548 päeva (loe tema kohta SIIT) ning kampaania viimasel päeval kolis uude koju must kass Kusti, kes oli varjupaigas elanud lausa 699 päeva.

Musta kassi kampaania on igal aastal aidanud koju ka teisi varjupaiga asukaid. Kampaania on niivõrd populaarne, et iga aasta oktoobris kahekordistub varjupaigast koju minevate loomade arv. Nii ka sel aastal, mil oktoobrikuus läks Varjupaikade MTÜst koju üle 200 looma.

Kui musta kassi kuu peetud, võib alata 5+ koerte kuu, mil julgustatakse inimesi andma uut võimalust väärikas eas koertele. Seeniorkoerte kampaanial saab silma peal hoida ka Lemmiku portaali vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles