EHMATAV VAATEPILT Inimlapse suurused hiidrotid põhjustavad Briti pensionäridele suurt meelehärmi (2)

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Shutterstock

82-aastane Derek Blamire on aastaid võidelnud ligi poolemeetriste rottidega, kes tema õues ennast väga koduselt tunnevad. 

Hiiglaslike rottidega hädas olev Derek Blamire räägib, et on tohutult suurte närilistega hädas olnud viimased seitse aastat. Selle aja jooksul on ta ligi poolemeetriseid rotte kinni püüdnud vähemalt 50. Tema abikaasa suhtub rottidesse ettevaatusega ja ei soovi neid üldse näha. 

Rott, kellega tragi pensionär poseerib, on ligi 50 sentimeetri pikkune, mis on peaaegu väikese vastsündinud inimlapse suurus. «Ta oli juba paar nädalat siin luusimas käinud.» 

Mees räägib, et püüab rotte nii lõksude kui mürgiga. «Püüan neid seni, kuni tarvis.»

Selgus, et näriliste rohkus on paljuski tema enese põhjustatud, kuna ta tekitab ise neile meeldiva elukeskkonna. Nimelt toidab innukas aednik oma aias linde ning maiustama tulevad loomulikult ka toidust huvituvad rotid. 

Rotid sigivad väga kiiresti, seega on nende vastu võitlemine pidev ja üha suurenev probleem. Mees kirjeldab oma tõrjeskeemi järgmiselt: «Noori on lihtne kinni püüda, kuid vanemad kogenud rotid on väga kavalad. Lõksu nad ei lähe ja mürki ei söö. Nad eelistavad lõksus oleva sööda asemel linnumajadest matti võtta. Aga kui vahel mõne suure roti kätte saan, on hästi.» 

Selline pidev kassi-hiire mäng on muidu kannatliku pensionäri lõplikult ära tüüdanud. Mehe plaan on armastatud lindude toitmine lõpetada ja sellega rottide jaoks oma kodu ebaatraktiivseks muutmine. 

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles