Valgas uitas ringi sõbralik notsu Dasha

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Illustratiivne foto
Illustratiivne foto Foto: Shutterstock

Varjupaikade töötajad on harjunud enamasti koerte ja kassidega tegelema, kuid vahel tuleb neil ka eksootilisemate lemmikutega tegeleda. 

Lõuna-Eesti Postimees kirjutas täna hommikul saba liputavast sõbralikust notsust Dashast. Varjupaikade MTÜ tegi ühismeedias postituse, kuidas rõõmsameelne minisiga natukeseks ajaks nende hoole alla sattus. 

«Vabandage, kas te sigu ka püüate?» 

Tänane hommik algas Valga varjupaiga töötajate jaoks põnevalt. Neile tuli teade, et linna tänavatel on nähtud uitamas siga. Teateid saabus veelgi ja kui varjupaiga töötajad jõudsid kohta, kus siga viimati nähti, oli loom juba kusagile edasi rännanud. Nii prooviti teda pikalt Valga linna pealt tabada. Lõpuks helistati varjupaiga naabruses asuvast jäätmejaamast ja küsiti viisakalt, et ega nemad juhuslikult sigade püüdmisega ei tegele. Selgus, et püügivahendid, mida kasutatakse enamasti kasside-koerte tarbeks, saab edukalt ka ühe kodusea kinnipüüdmiseks kasutada.  

Armas siga veetis varjupaiga hoole all tunnikese ja tõmbas enda pikast rännakust hinge, kuni tema omanik välja ilmus. Tuli välja, et murelik omanik oli Dashat pikalt linna pealt otsinud ja kui sai infot, et tema siga olla varjupaika toimetatud, võttis ta kohe suuna sinna, et armas Dasha ilusti koju viia. Varjupaik tänab kõiki, kes aitasid loomakese leidmisele ja turvalisele kojujõudmisele kaasa. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles