FOTOD ⟩ Aasta lind sai Mustamäel õnnetult viga

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Metskurvits Ifo leiti Mustamäelt kergelt vigastatuna.
Metskurvits Ifo leiti Mustamäelt kergelt vigastatuna. Foto: Eesti metsloomaühing

Mõne päeva eest laekus ühte internetigruppi teade, et Mustamäel kaubanduskeskuse ees on märgatud justkui segaduses olevat tuvisuurust lindu, kes lihtsalt seisab paigal ega karda sugugi inimest.

Postitust juhtus nägema Eesti metsloomaühingu Narva vabatahtlik Evgeša, kes andis pealinna vabatahtlikele kiiresti info edasi. Asja lähemalt uurima hakates selgus, et tuvi asemel oli hoopis aasta linnu tiitli kandja ehk metskurvits, kes oli õnnetul kombel kaubanduskeskuse aknasse lennanud, mille tagajärjel oli linnul nokk verine ning silm vidukil.

Olukorrale reageeris kiiresti Eesti metsloomaühingu vabatahtlik Karina, kes sõitis lindu üles korjama. Veel hilja õhtul jõudis kurvits koos karbi vihmaussidega teise vabatahtliku, Kristiina juurde hoiukoju, kus tema nokk ning silm puhtaks tehti.

Hoiukodus aga märgati, et linnu silmaga ei ole siiski kõik korras. Vidukil silm hakkas osaliselt hallikaks kiskuma, mis pani muretsema. Tuli võtta ette teekond arstile.

Sõle loomakliinikus tuli linnukesele appi veterinaar Ketlin, kes selgitas välja, et kurvits Ifo silmal on sarvkesta haavand ning määras talle ravivad antibiootilised silmatilgad.

Metskurvits Ifo ootab Sõle loomakliinikus arsti vastuvõttu.
Metskurvits Ifo ootab Sõle loomakliinikus arsti vastuvõttu. Foto: Eesti metsloomaühing

Kuna metskurvitsad on väga arad ja pelglikud linnud, ei ole Ifoks ristitud metskurvits siiani nõus ise toitu puutuma, kuigi see on talle ette pandud. Seetõttu tuleb vabatahtlikel lindu ka iga päev toitmisel aidata, et tal oleks jõudu peagi rändele asuda.

Loe aasta linnu kohta rohkem SIIT. Metsloomaühingu tegevust ning Ifo ravi saad toetada SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles