USKUMATU LUGU ⟩ Naine suutis teda rünnanud karu paljakäsi alistada

lemmik.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Ametnike teatel õnnestus ühel Washingtoni osariigis elaval naisel võitlusest karuga eluga pääseda.

Keskkonnaametnike sõnul olevat naine, kes jäi meediaväljaannete jaoks anonüümseks, karule vastu nina äsanud, mis olevat karu piisavalt ehmatanud, et ta rünnaku lõpetas, kuid naine viidi pärast võitlust siiski haiglasse, vahendas NBC News. Naise vigastused olid küll tõsised, kuid ei ohustanud tema elu.

Hirmuäratav võitlus leidis aset varahommikul Leavenworthi nimelises linnakeses elava naise koduhoovis, hetkel, kui ta oma koera õue lasi ja seejärel ootamatult karuga silmitsi sattus.

Karu ilmus välja väga ootamatult, lükkas naise pikali, mispeale viimane virutas talle instinktiivselt vastu nina. Ametnike sõnul oli seesugune käitumine sellises olukorras igati korrektne. «Tavaliselt soovitame karuga kohtujatel end n-ö võimalikult suureks teha – karjuda, kätega vehkida, plaksutada, kuid juhul, kui oled juba pikali löödud, on ainus võimalus vastu võidelda,» rääkis metsloomaspetsialist Rich Beausoleil.

Ametnike sõnul oli tegemist täiskasvanud emakaruga, kes hiljem kinni püüti ja eutaneeriti. Tema kaks poega saadeti metsloomadele mõeldud rehabilitatsiooniasutusse. Tegu oli ka ülekaalulise isendiga, kes tõenäoliselt oli paljuski toitunud prügist ja toidujäänustest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles