VIDEO ⟩ Kaljuronija võitles oma elu eest tigeda emakaruga

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Shutterstock

Üksi matkama läinud kaljuronija pääses vaevu eluga, kui ta laskumisel emakaru rünnaku osaks sai. 

Jaapanlane pääses napilt eluga, kui läks üksi Tokyo lähedale Fotagoyama mäele matkama. Ta oli parasjagu laskumas, kui tema kõrvale ilmus täiskasvanud karu ja ründas. 

YouTube'i postitatud kaadrites kasutas ronija karu tõrjumiseks rusikaid ja jalahoope. Lisaks püüdis ta metslooma valjuhäälselt karjudes peletada. Kui karu lähemale tuli, peksis ta looma rusikate ja jalgadega. Karu püüdis tema kõrvale ronida, kuid mees lükkas teda pidevalt tagasi ja ründaval metslasel see ei õnnestunud. Lõpuks andis loom alla ja eemaldus. 

Mees meenutas 1. oktoobril juhtunut ja kommenteeris: «Videot tagasi vaadates tundub, et karu ründas mind, et oma poega kaitsta. Hirmu asemel lülitasin ennast tegudele ringi, sisendasin endale, kuidas pean võitlema, kui ta taas minu kõrvale ilmub.»

«Ma tungisin karude territooriumile, aga kuna nad mind ründasid, siis kaitsesin end. Lapsepõlves õppisin karated, sealt ka enesekindlus ja oskus rusikatega metslooma tõrjuda.»  

Ta selgitas ka, et tal oli karusid peletav kell kaasas, kuid kuna see teeb suurt kolinat, otsustas ta selle enne kaljult laskumist maha jätta.  

«Karupere läks allapoole, seega ronisin tagasi tippu,» jätkas ronija. «Pärast väikest hingetõmbeaega pöördusin tagasi ja laskusin alla. Mu käed on kriimustatud ja lõikehaavadega, parem ranne kergelt väänatud, aga rohkem vigastusi mul pole ja mis peamine, ma pääsesin eluga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles