Kaelkirjak tallas surnuks väikelapse, tüdruku ema võitleb elu eest (1)

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Kaelkirjakud. Foto on illustratiivse tähendusega
Kaelkirjakud. Foto on illustratiivse tähendusega Foto: Shutterstock

Lõuna-Aafrikas Kuleni ulukifarmis juhtus väga traagiline õnnetus. Ilmselt oma poega kaitsev kaelkirjak ründas inimesi, mille tagajärjel hukkus väike tüdruk. 

25-aastane naine viibis oma 16-kuuse tütrega Kuleni ulukifarmis, mis on oma loodusradade poolest kuulus. Looduspargis ei ole röövloomi ning seda reklaamitakse seetõttu öömajalistele turvalise keskkonnana. Park on koduks kaelkirjakule, sebrale, gnuudele ja teistele rohusööjatele. 

On teada, et ema ja tütar ei olnud looduskaitsealal turistidena, tegu oli kohaliku perekonnaga, kes ööbis farmis seal töötava pereisa juures. 

Politsei pressiesindaja kolonelleitnant Nqobile Gwala kommenteeris kohalikule meediale: «25-aastane ema ja tema 16-kuune tütar olid Hluhluwes Kuleni ulukifarmis, kui kaelkirjak neid ründas. Laps toimetati kiiresti lähimasse meditsiiniasutusse, kus ta operatsiooni käigus suri. Ema viibib intensiivravi osakonnas ja võitleb oma elu eest. Rünnaku asjaolusid uuritakse.»

Tragöödiat uurivad Lõuna-Aafrika politsei ja metsloomade eksperdid, et välja selgitada, mis täpselt juhtus. Ulukifarm kommentaare jaganud ei ole.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles