Kassipäästjad hädas: saame abipalveid peaaegu iga päev

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Foto: Pesaleidja

Ehkki kõige töisem aeg aastas, kevadine ja suvine kassipojahooaeg, on möödas, ei saa Pesaleidja kassipäästjad loorberitele puhkama jääda – neile tuleb iga päev abipalveid uksest ja aknast.

Kasside päästmise tööpõld Eestis on lai ja sellele ei näi lõppu tulevat. Nii näiteks tõdevad Pesaleidja vabatahtlikud, et tööd on rohkem kui küll ning see on MTÜ-le praeguseks toonud kliinikuarveid kokku 11 992,16 euro eest.

Kuigi nende hoole all on ka väga keeruliste tervisemuredega kasse, kes vajavad kalleid ja mahukaid terviseuuringuid, moodustavad suure osa sellest summast pisemad arved ehk protseduurid, mis igat Pesaleidja hoole alla tulevat kassi ees ootavad: vaktsineerimine, kiipimine, steriliseerimine või kastreerimine.

«Tüüpilisemad mured on suuprobleemid ning haavandid, kuid ka nohu, allergiad ja seedeprobleemid. Kõik need mured vajavad analüüside Saksamaale laborisse saatmist ning see on alati pea kõige kulukam osa nende raviarvete juures,» toob Pesaleidja vabatahtlik Anna-Liisa Reinson välja.

Vaata annetamise kohta infot SIIT, Facebooki postitusest või anneta Pesaleidja kodulehe kaudu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles